• Dik Hoegen
  • Dik Hoegen
  • Dik Hoegen

DKOD in slotfase onderuit bij ECKA

RENKUM Aan de zegereeks van DKOD is een einde gekomen. De ploeg van trainer-speler Jaap Jochems, die de eerste vier competitiewedstrijden in winst wist om te zetten, ging in Arnhem onderuit bij EKCA. De Renkumers kregen daarbij, ongewild natuurlijk, 'een koekje van eigen deeg', omdat de winnende EKCA-treffer in de absolute slotfase nog door de korf viel. Op die manier won DKOD inmiddels ook al tweemaal. Natuurlijk was er ontevredenheid over het pijnlijke verlies, maar zeker ook onvrede over het zeer matige optreden van de scheidsrechter van dienst, die om het maar 'zwakjes uit te drukken' en nog wel in 'de week van de scheidsrechter' niet echt neutraal was. Bij rust leidde de ploeg uit Renkum nog wel met 6-8, maar verloor uiteindelijk in de absolute slotfase uiteindelijk met 13-12.

Dick Martens

KOPLOPER ,,EKCA had zich goed voorbereid op onze speelwijze", aldus Jochems. ,,Maar ook wij wisten hoe zij zouden gaan spelen. Wij kennen elkaar door en door, maar ondanks dat lieten wij ons in de beginfase toch enigszins verrassen. Wij kwamen natuurlijk als koploper naar Arnhem en daar hadden zij zich optimaal op ingesteld en tegen gewapend. Dat ervaar ik toch wel als een compliment voor ons."

SCHEIDSRECHTER Maar nadat er al snel tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken, herpakten de gasten zich voortreffelijk. ,,Wij herpakten ons en ook namen we weer de regie in handen. Dat resulteerde toch in een voorsprong bij rust. In de pauze hadden we afgesproken definitief door te drukken en te spelen op 'de doorbraak'. Ook het gegeven dat de scheidsrechter praktisch alle duels, in ons nadeel, affloot.  Dat ging aanvankelijk ook prima en we namen afstand van EKCA, met goed aanvallend spel en fraai uitgespeelde kansen."

SLOTFASE Toch gaat het in de hectische slotfase vervolgens helemaal mis. ,,De afspraken werden niet meer nagekomen en we misten weer veel te veel kansen en speelden we niet meer om te winnen. Daar maakte de tegenstander optimaal gebruik van en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd.  In die fase hebben we ook de arbitrage echt tegen. Vooropgesteld respecteer ik scheidsrechters altijd, want zonder scheidsrechters geen wedstrijden, maar nu lag het er wat te dik bovenop. En tot overmaat van ramp geeft hij EKC in de slotseconden ook nog eens een strafworp. Dat werd de winnende treffer."

KNOP OM Maar Jochems stak de hand ook wel in eigen boezem. ,,Natuurlijk was ook het gemis van Derk-Jan niet in ons voordeel, maar het feit, dat we in de cruciale fase in de tweede helft EKCA laten terugkomen en wij de fraaiste kansen om zeep hielpen mag ook niet gebeuren. Toch blijft die late strafworp ook nog wel even door onze hoofden spelen. Dan moet volgende week de knop weer om en gaan we toewerken naar de revanche."

Doelpuntenmakers DKOD: Bram Wennekes 5, Jaap Jochems en Roy Aarns 2, Mariëlle Jansen, Gertilde Hooijer en Stefan Vorage allen 1.

Aanstaande zaterdag speelt DKOD op het eigen kunstgrasveld bij MFC Doelum tegen Huizen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.