• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Hoegen
  • Dick Hoegen
  • Dick Hoegen
  • Dick Martens

DKOD pakt opnieuw volle winst in slotseconde

RENKUM DKOD heeft ook het derde 'zaalduel' winnen afgesloten. Maar evenals vorige week werd de volle winst gepakt in een scenario waarop Alfred Hitchcock jaloers zou zijn geweest. En opmieuw was de score exact gelijk: 17-16, evenals de afloop. In het duel tegen SkunK was het Gertilde Hooijer, die in de slotseconde van grote afstand de bevrijdende treffer scoorde. Nu, met Koveni als tegenstander, werd speler-trainer Jaap Jochems 'de held van de avond'. Hij was het die in een ultieme poging de winnende treffer op zijn naam schreef.

Dick Martens

Lang zag het er echter naar uit, dat de nog puntloze gasten uit Nieuwegein, DKOD de eerste punten afhandig zou gaan maken. De thuisploeg begon dramatisch en keek binnen vijf minuten al tegen een 0-4 achterstand aan. Het spel van de thuisploeg was slordig, onsamenhangend en vol misverstanden. ,,Door de afwezigheid van Mariëlle Jansen en Ruben Isarin had ik wat in de vak samenstelling moeten schuiven en ook moest ik met Janneke Koehorst op de bank beginnen. We hebben aan het begin van het seizoen een roulatiesysteem afgesproken, waardoor Janneke nu als wissel moest beginnen. Misschien niet ideaal, maar die afspraken hebben we met zijn allen en met ons volle verstand gemaakt en daar moet je, ook in dit geval niet aan tornen."

MUTATATIES Die mutaties, gekoppeld aan het feit, dat de vorm er bij de meeste spelers ook 'even' niet was, zorgde ervoor, dat er de hele eerste helft achter de feiten werd aangelopen en tot aan het rustsignaal ook tegen een achterstand werd aangekeken (8-10). Na rust, met Koehorst weer in de basis begon de ploeg wat beter te draaien. Met uitblinker Roy Aarns als voortrekker werd de achterstand langzaam maar zeker ingelopen. Met nog ruim twintig minuten te spelen was het Aarns (wie anders), die de thuisclub voor het eerst aan een voorsprong hielp (12-11). Maar juist in de fase, bij een 15-13 stand, dat de zege veilig gesteld leek, haperde de Oranje-Zwarte machine weer.

BEVRIJDEND DKOD had daarbij de pech, dat ook de arbitrage daarin mee ging. Onsamenhangend spel van de thuisploeg, een opleving bij de gasten en een scheidsrechter die ook even uit zijn rol viel maakten het kijkplezier er niet leuker op. Maar voor de ploeg van Jochems betekende het ook nog eens, dat Koveni op voorsprong kwam (15-16). Opnieuw was het topschutter Aarns die er voor zorgde, dat er toch nog een punt in Renkum zou blijven. Dat zou eigenlijk al een winstpunt zijn. Maar dan is er altijd nog 'de slotseconde van DKOD'. De bevrijdende treffer van Jochems was weliswaar niet zo spectaculair als die van Gertilde Hooijer vorige week, maar hij werd niet minder luid door spelers, 'de bank' en de DKOD-supporters bejubeld.

ULTIEME TEST ,,Toch weer lekker om op deze manier toch nog de winst te pakken", glunderde Jochems. ,,Maar we speelden niet goed. Vooral voor rust niet. Gelukkig bleven we erin geloven en was Roy geweldig op schot, maar we moeten wel beter gaan spelen, willen we in de top blijven meedraaien. Zeker met het ook op de wedstrijd van volgende week. Dan spelen we 'uit' bij Keizer Karel. Zij zijn een kampioenskandidaat. Dat wordt voor ons een ultieme test. Als we daar de winst pakken, dan ga je ongeslagen met vier winstpartijen op rij richting de tweede seizoenshelft en doe je gewoon zelf mee om de prijzen. Maar om dat te bereiken zal er deze week goed een hard getraind moeten worden en beter gespeeld moeten worden dan vandaag. Dar gaan we natuurlijk wel voor."

Doelpuntenmakers DKOD: Roy Aarns 7, Stefan Vorage 3, Gertilde Hooijer, Derk-Jan Hooijer, Jaap Jochems 2 en Janneke Koehorst 1.