• DKOD opende het zaalseizoen met een fraaie overwinning. Op bezoek bij Achilles (A) werd het 21-17 voor de ploeg uit Renkum, waarbij Janneke Koehorst (op archieffoto) tot de doelpuntenmakers behoorde.

    Dick Martens

DKOD opent zaalseizoen met fraaie uitzege

RENKUM DKOD is het zaalseizoen voortvarend begonnen. De ploeg van trainer-speler Jaap Jochems, maakte op bezoek bij Achilles (A) geen fout. Bij rust keek DKOD nog tegen een 10-9 achterstand aan, maar na rust werden er meer initiatieven genomen. Dat leidde uiteindelijk tot een fraaie 21-17 overwinning.

Dick Martens

Er werd door de Renkumers uitgekeken naar het zaalseizoen, met voor elke ploeg gelijke omstandigheden en een spel wat toch sneller is dan 'op het veld'. Dat schotelden beide ploegen de toeschouwers in Almelo dan ook voor. Er werd door beide ploegen aanvallend gespeeld, maar de thuisclub, een van de outsiders voor de titel in de 3e Klasse D, drukte dat ook in doelpunten uit en nam al snel een 4-1 voorsprong, die in de loop van het eerste bedrijf zelfs werd uitgebreid naar 9-3.

VOORBEREIDING ,,Wij liepen wat achter de feiten aan", vond Jochems. ,,Toch had ik er, vooral omdat we in de voorbereiding op de zaalcompetitie goed hadden getraind en gespeeld, een goed gevoel over. Die constatering gaf ons vertrouwen, bracht meer rust in ons spel en vooral in onze aanval." Hoewel de ploeg lang tegen een achterstand aankeek, werd er niet echt slecht gespeeld, maar ontbrak in de afronding ook wat geluk. ,,We hadden dan ook niet het idee, dat we een nederlaag tegemoet zouden gaan. We herstelden ons voor rust nog aardig en kwamen tot 10-9 terug. In de rust hebben we dan ook afgesproken gewoon zo door te gaan, met nog wel wat meer variatie in de aanval."

REGIE Dat leidde al snel tot de gelijkmaker (10-10) en bracht ook direct de ommekeer. ,,De rollen waren omgedraaid en wij namen de wedstrijd in handen en wij namen, onder aanvoering van Janneke Koehorst en uitblinkster Eva van den Berg, de leiding en de regie over. Bij Eva lukte alles, het onderscheppen, de aangeef, het creëren van kansen en de rebounds. Dat was een lust voor het oog en gaf de ploeg net dat extra zetje dat we nodig hadden."

COLLECTIEF DKOD bouwde de voorsprong steeds verder uit, een reden om de moegestreden Va den Berg een publiekswissel te gunnen. De uitblinkster werd vervangen door Demi Gerritsen, die haar eerste kans direct verzilverde. ,,We speelden de wedstrijd vervolgens prima uit en zijn uiteraard blij met een dergelijke seizoenopening. We hebben als collectief leuk en gevarieerd korfbal laten zien, wat uiteindelijk resulteerde in de winst. Als we dit niveau vast kunnen houden, dan kan het wel eens een fraai zaalseizoen voor ons worden.

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems en Derk-Jan Hooijer 5, Janneke Koehorst 3, Gertilde Hooijer, Demi Gerritsen en Stefan Vorage 2, Mariëlle Jansen en Roy Aarns beiden 1.

Aanstaande zaterdag, 1 december, treedt DKOD in MFC Doelum aan tegen SkunK (Aanvang: 19.30 uur)