• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD opent in Doelum met gelijkspel

RENKUM Voor DKOD stond er zaterdagavond een bijzonder duel op het programma. Niet dat de opening van het zaalseizoen een noviteit was voor coach Peter van Ballegooijen en zijn ploeg, maar wel dat dat gebeurde in de nieuwe behuizing van de club, het spiksplinternieuwe MFC Doelum, dat onlangs welswaar met de nodige vertraging, haar deuren opende.  Het was DKOD nog niet gegund om de opening met een overwinning luister bij te zetten, maar met het uiteindelijke 13-13 gelijkspel tegen het bezoekende Huizen konden coach, spelers en supporters leven.

 

Dick Martens

 

Toch leek de ploeg van Van Ballegooijen, die de afwezige speler-trainer Jaap Jochems verving, in de beginfase veel last te hebben van 'Doelum-vrees'. De wil om in het openingsduel en in het 'nieuwe huis' goed voor de dag te gaan komen verlamde de ploeg. Huizen profiteerde hier optimaal van en nam brutaal een 4-0 voorsprong. DKOD knokte niet zozeer tegen de gelijkwaardige Huizenaren, maar meer tegen zichzelf.

 

 

EERSTE DOELUM-TREFFER Vooral topschutter Derk-Jan Hooijer slaagde er maar niet in de eerste 'Doelum-treffer' te produceren. Maar het sierde hem wel, dat hij niet bij de pakken neer ging zitten, maar vol energie in de jacht naar de historische eerste treffer bleef volharden. Hij kreeg zijn beloning uiteindelijk toch. Hij was het die na ruim 20 minuten toch de eerste DKOD-treffer in Doelum scoorde (1-4). Hoewel er een zucht van verlichting door de ploeg ging werd er wel met een 5-7 achterstand gerust.

 

 

WISSELEN Maar mede door de inbreng van de routiniers Rob Arnoldussen en Marjolein van Ballegooijen werd het spel na rust beter en effectiever. Het resulteerde in een indrukwekkende inhaalrace naar eerst 11-11 en vervolgens naar de uiteindelijke 13-13 einduitslag. Saillant detail was dat beide 'gelijkmakers' door Gertilde Hooijer werden verzorgd. De opluchting en toch ook wel de voldoening van het 'niet verliezen' in het openingsduel in Doelum overheerste na afloop dan ook. ,,We hadden duidelijk last van spanning", blikt Van Ballegooijen terug op de nerveuze beginfase. ,,Huizen was kwalitatief gelijkwaardig, alleen wij scoorden niet. Gelukkig pakten de wisselingen goed uit. Het is vanaf dit seizoen een nieuwe regel dat je acht keer kan en mag wisselen. Dus je hebt nu ook de mogelijkheden om spelers weer terug te wisselen. Daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt en mede daardoor dat gelijke spel uit het vuur gesleept.

 

 

ENTHOUSIAST Ook aanvoerder Rico Derksen kon leven met de puntendeling en was ook enthousiast over de nieuwe hal. ,,Het gelijke spel verdienden wij echt. Het was knokken voor dat punt, maar het geeft wel voldoening als dat uiteindelijk ook nog lukt. Ook het spelen op de nieuwe vloer was een verademing ten opzichte van de oude Rijnkom. Het was nog wel even wennen aan de grijze ondergrond en de lichte achtergrond, maar verder liep het prima."

 

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 4, Janneke Koehorst en Gertilde Hooijer 2, Demi Gerritsen, Rico Derksen, Derk-Jan Hooijer, Rob Arnoldussen en Roy Aarns allen 1.