• Dick Martens

DKOD neemt passend revanche op Midlandia

RENKUM DKOD heeft dit seizoen als doelstelling om mee te spelen in de bovenste regionen van de 3e Klasse F. Wat dat betreft ligt de ploeg van het trainersduo Peter van Ballegooijen en Jaap Jochems op koers. Met een derde plaats en nog uitzichten op plaats twee, die de kans biedt om voor promotie te strijden, heerst er dan ook tevredenheid binnen en rondom de selectie. Die was er niet na afloop van het thuisduel tegen Midlandia. Die wedstrijd, de tweede in de nieuwe behuizing, MFC Doelum, voor volle tribunes kreeg het predicaat 'Offday' mee. Maar de ploeg nam in Bunnik passend revanche met een klinkende 22-11 overwinning.

 

Dick Martens

 

,,Die thuiswedstrijd stond natuurlijk nog in ons geheugen gegrift", legt Jochems uit. ,,Daarom was de ploeg motiveren dit keer geen probleem. We wilden dat smetje wegpoetsen en dat is gelukkig prima gelukt. Vanaf het begin speelden we heel direct en scoorden we ook razendsnel. Binnen 18 minuten stond onze teller al op tien treffers. Daarna stokte de productie weliswaar even, maar gingen we met een 5-11 voorsprong en een goed gevoel de rust in."

 

VARIATIE Ook na rust bleven de Renkumers 'vol gas' geven en nam verder afstand van de thuisclub. Daarmee was het duel met de middenmoter al in een vroeg stadium beslist en kwam de zege dan ook niet meer in gevaar. ,,We speelden leuk, met veel variatie, waren sterk in de korfzone en doeltreffende met onze afstandsschoten. Hoewel ze niet tot scoren kwam, vond ik vooral Eva van den Berg goed spelen. Ze ondersteunde vooral Stefan Vorage met haar assists voortreffelijk en ook verdedigend speelde ze erg sterk. Jammer dat ze haar goede wedstrijd niet met treffers kon belonen, maar scoren doe je ten slotte met het hele vak en dat verliep prima."

 

SCOREN Jochems was dan ook tevreden. Zeker ook over het scorend vermogen van de ploeg. ,,In vijf van onze zeven laatste wedstrijden, waaronder ook een oefenwedstrijd, scoorden we meer dan twintig doelpunten en dat is gewoon goed. Scoren was altijd onze grootste makke, wat dat betreft zijn we dit seizoen zeker gegroeid. Hoewel de competitie al wel een beetje lijkt beslist, gaan wij zeker nog een rol spelen in de titelstrijd tussen Tiel en Kesteren. Op 10 maart ontvangen wij Kesteren in Doelum en willen wij voor een stunt gaan zorgen. De laatste wedstrijden heeft de ploeg vertrouwen gegeven, dus is een positieve verrassing niet onmogelijk."

 

Volgend weekend is DKOD vrij. Op 17 februari gaat de ploeg op bezoek bij de Corvers in Hilversum (Aanvang: 18.40 uur). Na 11 gespeelde wedstrijden is Kesteren met 20 punten de koploper, gevolgd door Tiel '72 met 18 punten en DKOD met 15 punten.

 

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems en Stefan Vorage 6, Derk-Jan Hooijer 4, Janneke Koehorst en Marjolein van Ballegooijen 3.