• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD neemt afscheid van tweede klasse en het gras in Heelsum

HEELSUM Voor DKOD eindigde de zonnige zaterdag toch een beetje met donkere wolken boven ploeg en accommodatie. De vooruitzichhten waren voorafgaande aan het laatste 'veldduel' al niet echt vrolijk. Enerzijds zou bij verlies de degradatie onomkeerbaar zijn, anderzijds gaat ook het gras in Heelsum worden verruild voor kunstmatige sprieten in Heelsum. In beide gevallen was het eigenlijk al onomkeerbaar. Sportief was de degradatie al een theoretisch feit en logistiek ligt het kunstgras inmiddels al te wachten op de eerste korfbalwedstrijd. Hoewel er tegen het bezoekende DKB niet eens onaardig werd gespeeld, werd er toch met een 20-23 nederlaag afscheid genomen van de 2e Klasse en ook van het Heelsumse gras.

Dick Martens

,,Omdat de gemeente een 'klein' foutje in de toewijzing van ons speelveld had gemaakt, door het grootste gedeelte toe te wijzen aan de honden vereniging, die er hun wedstrijd organiseerde, werden wij weggestopt op een verre hoek van het veld", blikt Jaap Jochems, die dit seizoen zowel als speler en samen met Peter van Ballegooijen, ook als coach actief was, terug. ,,Om zo afscheid te moeten nemen van je het veld waar we jaren hebben gespeeld, is natuurlijk niet leuk. Maar neemt niet weg, dat we vanaf het begin van de wedstrijd te veel achter de feiten aanliepen, temeer omdat we DKB te veel hun sterke punten, het creëren van kansen in de korfzone, lieten benutten. Bij rust keken we dan ook tegen een 8-13 achterstand aan."

KORFBALINTELLIGENTIE Na rust kwam DKOD wat beter in de wedstrijd, scoorde ook meer, maar kon een nederlaag niet meer worden voorkomen. ,,Dan zie je toch dat het ons aan korfbalintelligentie, het lezen van het spelletje, ontbreekt. Daar kom je in de 3e Klasse nog wel mee weg, maar in de 2e klasse niet meer. Natuurlijk is het balen dat we zijn gedegradeerd. In theorie is het misschien ook wel terecht, maar als sportman- of vrouw wil je dat natuurlijk niet. Maar je moet ook reëel zijn. Met deze spelersgroep is het misschien ook wel beter om op 3e klasse-niveau verder te gaan, om dan weer in de top mee te kunnen doen. Dat moet dan volgend seizoen in de zaal van Doelumj, maar ook op ons nieuwe kunstgrasveld, dat daar nu ook ligt, gaan gebeuren. We gaan het met zijn allen meemaken."

DKOD speelt op donderdag 7 juni (aanvang: 20.00uur) voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld bij MFC Doelum. In het vriendschappelijke duel is DWS uit Kootwijkerbroek de tegenstander.