• DKOD hervatte de veldcompetitie met een overwinning. Op bezoek bij Olympus '58 werd het 7-12. Stefan Vorage (midden, op archieffoto) was maar liefst zes keer doeltreffend.

    Dick Martens

DKOD hervat veldseizoen met overwinning

RENKUM DKOD is de tweede seizoenshelft van de veldcompetitie goed begonnen. DE ploeg van trainer-speler Jaap Jochems won, op bezoek bij Olympus '58, met 7-12. Bij rust leidden de Renkumers al met 2-7.

Dick Martens

Hoewel DKOD een van de laatste ploegen was, die tot vorig seizoen nog op natuurgras speelde, diende er ook in Doetinchem op 'gewoon' gras aangetreden te worden. Daarop werd vorige week al geanticipeerd en werd er op diezelfde ondergrond geoefend tegen Rood Wit. ,,Maar dat was niet echt een succes", aldus Jochems. ,,Het werd in Wezep een flinke nederlaag. Wij zijn met ons eigen nieuwe kunstgrasveld verwend geraakt. Nu begrijp je ook dat, toen wij nog op Sportpark Wilhelmina in Heelsum speelden, wat onze tegenstanders voelden en beleefden. Nu was het voor ons zoeken naar de juiste balans."

MENSEN IN VORM DKOD begon nog goed aan de wedstrijd, door snel een 1-0 voorsprong te nemen. ,,Maar vervolgens stokte de productie. De afspraak was, dat wij 'de mensen in vorm' bij ons, Stefan Vorage en Demi Gerritsen, zoveel mogelijk aan te spelen. Zij moesten en konden het verschil maken. Hoewel Stefan daar aardig in slaagde, door zes keer te scoren, had hij zeker de kans om zijn record van acht scores in één wedstrijd te verbeteren. Zijn afstandsschoten liepen goed, maar hij miste daarentegen te veel doorloopballen. Dat was een beetje illustratief voor het verdere wedstrijdverloop."

BLESSURES Maar de uiteindelijk verdiende overwinning kwam geen moment in gevaar. ,,Individueel waren we alle acht beter dan onze tegenstander. Alleen met wat meer scherpte en een snellere opbouw hadden we de wedstrijd voor onszelf wat aantrekkelijker kunnen maken.  Het werd nu een meer zakelijke overwinning. Wel zorgelijk zijn de blessures van Kim van Breukelen en Gertilde Hooijer, daarentegen kon Kira Aarns debuteren. We hebben geen tweede team, maar wel een zogenaamd All Star-team, dat als midweek-team competitie gaat spelen."

DKOD speelt na maar liefst drie weken rust, de volgende wedstrijd weer op 11 mei. Dan komt titelfavoriet en concurrent Rheko naar Renkum (Aanvang: 15.30 uur bij MFC Doelum). Lijstaanvoerder Rheko heeft 16 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. DKOD en Devinco zijn de achtervolgers. Beiden hebben 14 punten uit 9 wedstrijden.

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 6, Jaap Jochems 2, Ruben Isarin, Janneke Koehorst, Eva van den Berg en Demi Gerritsen allen 1.