• DKOD speelde, op bezoek bij Olympus '58, met 13-13 gelijk. Demi Gerritsen (links op archieffoto) was de uitblinker in dat duel.

    Dick Martens

DKOD en Olympus ’58 delen de punten

RENKUM DKOD is er in Doetinchem niet in geslaagd om Olympus '58 aan de zegekar te binden. In het duel in de 3e Klasse D, waar niet veel anders op het spel stond dan de eer, waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Toch kostte uiteindelijk het gebrek aan scorend vermogen de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems de zege en dus de eer. Ook bij rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 6-6, om uiteindelijk ook 'in balans' te eindigen: 13-13.

Dick Martens

Olympus had zich inmiddels veilig gespeeld en voor DKOD was de kans om te promoveren er ook niet meer. Maar toch wilden beide ploegen er wel degelijk een wedstrijd van maken. De inzet was er, er werd gespeeld in een redelijk hoog tempo en de duels waren fysiek, maar zeker niet onsportief. ,,Toch was de afronding bij ons ver onder de maat", legt Jochems, die samen met Gertilde Hooijer en Mariëlle Jansen op de bank begon, uit. ,,We waren te onrustig, waarbij de opbouw nog wel aanvaardbaar was, maar we vervolgens veel te gehaast op zoek gingen naar doelpunten. De vakken waren weliswaar in balans, maar ook de automatismen ontbraken een beetje."

STATISTIEKEN Hoewel Jochems niet echt van de statistieken is, had hij die deze keer wat intenser bekeken. ,,We speelden echt veel kansen uit, maar scoorden daaruit maar zo'n 8%. Bij een dergelijk schotpercentage, ga je ook nooit een wedstrijd winnen. Het schotpercentage was bij Olympus, die veel minder kansen uitspeelde, veel hoger. Daardoor bleven zij in de wedstrijd en konden wij geen afstand nemen. In de rust hebben we afgesproken, terug te gaan naar de basis. Dat wil zeggen, wat statischer te gaan spelen en meer overzicht in de acties te houden. Het kwam ons veldspel wel ten goede, maar ook nu leverde dat niet veel treffers op."

ACHTERVOLGING DKOD nam in die fase weliswaar een 7-9 voorsprong, maar die verdween in een tijdspannen van ruim 10 minuten weer als sneeuw voor de zon (11-9). De Renkumers moesten in de slotfase dan ook 'in de achtervolging. Met 'het trio bankzitters' inmiddels in de ploeg, werd er weer een voorsprong uitgespeeld en leken de twee punten toch gepakt te gaan worden. ,,Maar helaas viel een laatste alles of niets poging van Olympus nog goed en moesten we met een punt genoegen nemen. Volgende week zaterdag spelen we onze laatste zaalwedstrijd in Doelum tegen Midlandia (aanvang: 19.30 uur). We gaan ervoor om de competitie toch goed en dus winnend af te sluiten."

UITBLINKER DKOD zal de competitie als 3e gaan eindigen. ,,We hebben lang meegedaan om promotie te kunnen bewerkstelligen, maar hebben net dat laatste stapje niet kunnen maken. We gaan ons dan voorbereiden op het veldseizoen. Ook daarin hebben we promoveren als doelstelling. Die kansen zijn er zeker, maar dan zal de vorm wat vaker op het niveau 'Demi Gerritsen' moeten zijn. Zij was tegen Olympus de beste DKOD'er. Zij etaleerde de juist dynamiek, had rust bij het afronden en speelde verdedigend foutloos. Kunnen wij dat met zijn allen 'op het veld' ook opbrengen, dat zal dat zeker tot mooie resultaten leiden.

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 4, Janneke Koehorst en Derk-Jan Hooijer 3, Demi Gerritsen 2 en Jaap Jochems 1.