• Dick Martens

DKOD degradeert na nederlaag in slotduel

HEELSUM Ongeloof, onbegrip en verbittering was er bij spelers en begeleiding van DKOD na afloop van het met 19-14 verloren duel tegen Juventa/Goede Orde. Door het verlies degradeerde de ploeg van de afscheid nemende trainster Margrita van der Kolk uit de tweede klasse. En dat kwam bij iedereen die de Heelsumers een warm hart toedraagt keihard aan.

 

Dick Martens

 

Zeker ook bij Van der Kolk. ,,Op deze manier wil je natuurlijk geen afscheid nemen. Zeker als je bekijkt dat we toch nog 13 punten hebben gehaald. Dat is normaal gesproken genoeg om je te handhaven. Het verschil met de nummer twee is maar drie punten. Echt ongelofelijk."

 

 

BREEKPUNT Van der Kolk zag haar ploeg een redelijke eerste helft spelen. ,,Vooral het vak van Jako (van der Kolk) speelde goed. Met Jako zelf (goed voor vijf treffers) als absolute uitblinker. Bij rust was de stand 9-7 en ik had er dan ook alle vertrouwen in dat we in de tweede helft de weedstrijd naar ons toe zouden gaan trekken." Dat leek ook te gaan lukken. Er werd terug geknokt naar 14-13. ,,Op dat moment krijgen wij een strafworp. Rob Arnoldussen staat klaar om die te nemen, maar wordt 'terug gefloten', omdat hij meer dan vier seconden zou hebben gewacht. De scheidsrechter liet zich daarbij zwaar beïnvloeden door het publiek. Onbegrijpelijk. Dat was absoluut het breekpunt in de wedstrijd."

 

 

'PIJN IN  MIJN HART' Dat vond ook aanvoerder Jaap Jochems. ,,Een dergelijke beslissing heb ik nog nooit meegemaakt. En dat juist op het moment dat wij echt de betere ploeg waren en prima terug kwamen. Maar na die dubieuze beslissing liep Juventa uit en verlies je die wedstrijd toch nog. Echt zuur. Voor ons, maar zeker ook voor iedereen die DKOD een warm hart toedraagt. En zeker voor Margrita. Natuurlijk hadden we haar een ander afscheid toe gewenst. Dit voelt zuur. Het zal 'even' slikken worden, maar we moeten toch weer verder. Toch gaan we volgende week eerst Margrita nog een mooi afscheidsfeestje bezorgen. Dat heeft zij zeker verdiend. Dan gaan we ons volgend seizoen richten op het weer terug knokken richting de tweede Klasse. Met deze ploeg moet dat lukken. "

 

Van der Kolk 'baalde' natuurlijk ook van het op deze manier afscheid moeten nemen. ,,Zo wil je de club natuurlijk niet verlaten. Dat verdient DKOD ook niet. Helaas kunnen we het niet meer terugdraaien. Maar desondanks neem ik met pijn in mijn hart afscheid van 'mijn' club."

 

 

Doelpuntenmakers DKOD: Jako van der Kolk 5, Rob Arnoldussen 3, Jaap Jochems en Derk-Jan Hooijer 2, Sharon Mulder en Marjolein van Ballegooijen beiden 1.

 

Foto: DKOD coach Margrita van der Kolk (op archieffoto, met in het midden aanvoerder Jaap Jochems) zat bij de uitwedstrijd tegen Juventa voor het laatst op de bank bij DKOD. Het werd een pijnlijk afscheid. Door de 19-14 nederlaag degrdaeerde de ploeg naar de 3e Klasse.