• Foto: DKOD-Redichem
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD-clubhuis 'De Berk' wordt kleedruimte voor 'buurman' Redichem

HEELSUM In juni 2016 hebben de leden van korfbalvereniging DKOD en 'de voetballende buren' van Redichem, tijdens de (Bijzondere)Algemene Ledenvergadering ingestemd met de verkoop De Berk, het clubgebouw van DKOD, aan Redichem. De oorsprong ligt in het feit dat Redichem vanaf begin 2016, door een sterk groeiend ledental, een acuut kleedkamer probleem had. Vooral de groei binnen de jeugdafdeling en de opkomst van het meiden-voetbal noopte de vereniging na te gaan denken hoe daar een logistieke oplossing voor gevonden kon worden. De beide voorzitters, Jan Streefkerk van Redichem en Michiel Hupkes van de korfballende buren, zijn blij dat de overdracht nu zijn beslag heeft gekregen.

 

Dick Martens

 

Ondanks de hulp van de andere buurman, CHRC, bleek dat er onvoldoende kleedkamerruimte was bij het eigen clubgebouw. Na diverse gesprekken met de gemeente over de situatie is uiteindelijk de meest voor de hand liggende optie, de overname van het clubhuis van DKOD, 'De Berk', een feit geworden.

 

VERTRAGING Het was eigenlijk de bedoeling dat de overname rond oktober 2016 zou gaan plaatsvinden maar enkele 'hobbels op de weg' vertraagden de definitieve overname enigszins. ,,De reden van de vertraging ligt voornamelijk in het feit dat niet betrokken partijen en de politiek vragen stelde bij het doorlopen traject van overname", legt Jan Streefkerk, voorzitteer van Redichem, uit. ,,Uiteindelijk is in november 2016 door de gemeente Renkum het akkoord gegeven voor de overdracht van het recht van opstal naar Redichem. Ook de door ons aangevraagde bouwvergunning is in de tussentijd verleend. Daardoor zijn we inmiddels gestart met de aanbouw en de verbouwing van De Berk."

 

 

RUIME KLEEDKAMERS In totaal zullen bij De Berk, in twee fases,  zes zeer ruime kleedkamers ontstaan. In fase 1 zal er aan de buitenzijde van De Berk een stuk worden aangebouwd. In dat gedeelte zullen dan drie ruime kleedkamers verschijnen. Fase 2 zal van start gaan zodra DKOD verhuisd naar MFC Doelum. De locatie waar nu nog de Rijnkom staat. Dan start de interne verbouwing van het DKOD-clubhuis. Op de plek van de huidige vier kleine kleedkamers, zullen een drietal ruime kleedkamers verrijzen. Als fase 2 voltooid is zal het huidige kleedkamer-probleem voor Redichem tot het verleden behoren.

 

 

EERSTE STAP ,,DKOD zal de komende periode, tot de verhuizing naar MFC Doelum gewoon de bewoner blijven van De Berk en daarmee de eigen clubidentiteit behouden", aldus Streefkerk. ,,Redichem zal naar verwachting fase 1 van de verbouwing in maart of april voltooien."

Ook collega-voorzitter van DKOD, Michiel Hupkes, is blij dat de kogel nu definitief door de kerk is. ,,Wij kunnen gewoon van de Berk gebruik blijven maken, tot we naar Doelum verhuizen en Redichem kan verder gaan bouwen aan hun nieuwe kleedkamers, die zij door hun groei broodnodig hebben. Het is een mooi staaltje van 'goed buurmanschap', waarbij zowel de korfballers en de voetballers de grote winnaars zijn. Voor ons wordt het een afscheid en een eerste stap richting de toekomst, in het jaar dat wij ons 85-jarig bestaan gaan vieren."

 

Foto 1: Notaris Servaes Soons (links) met het zoujuiist ondertekende contract. DKOD-bestuursleden Michiel Hupkes en Jako van der Kolk en de Redichem-bestuurders Jan Streefkerk en Rini van Ernst (vlnr) zijn blij dat de kogel nu door de kerk is.

 

Foto's 2 t/m 4: de verbouwing van DKOD-clubhuis 'De Berk' is inmiddels gestart.