• DKOD behaalde, op bezoek bij het Nijmeegse Skunk een fraaie 19-13 overwinning. Stefan Vorage (links op archieffoto) was vijfmaal trefzeker.

    Dick Martens

DKOD blijft door winst op titelkoers

RENKUM Ondanks het onstuimige winterweer schijnt bij DKOD momenteel 'gewoon' de zon. Het team van speler-trainer Jaap Jochems. Nadat op 12 januari de winst moest worden gelaten aan mede-titelkandidaat Reehorst '45, werden de volgende vier duels niet meer verloren. En omdat de concurrentie ook nog wat punten morsten, is de achterstand op koploper Keizer Karel maar één punt. Daar droeg de winst, op bezoek bij middenmoter Skunk ook zeker toe bij. Het werd in Nijmegen uiteindelijk 13-19.

Dick Martens

,,Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe", aldus Jochems tevreden. ,,Vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd en niet zoals in de laatste duels vaak het geval was, dat we achter de feiten, dus een achterstand, aan moesten lopen. We namen direct een 1-0 voorsprong, waarna Skunk nog wel bij bleef tot 3-3, maar daarna namen wij het initiatief, om dat ook niet meer uit handen te geven."

DAMES Jochems sprak terugkijkend op het eerste bedrijf zelfs van 'een perfecte wedstrijd'. ,,Het afrondingspercentage, met 12 treffers, was hoog. Dat kwam mede omdat we veel en goed bewogen, om vervolgens de juiste momenten van afronding te kiezen. In die speelwijze speelden onze dames alle vier een prima rol. Zij hadden volledige controle over hun directe tegenstandsters. En dat is een extra compliment waard, temeer omdat Skunk ook over goede dames beschikt."

TEAMGEVOEL Na rust zette DKOD de lijn van de eerste helft door. Direct werd er driemaal op rij gescoord, waardoor de wedstrijd eigenlijk al werd beslist. ,,Dat sloop ook in de ploeg, waarna er een mindere periode volgde, waar we moeilijker tot scoren kwamen. Maar omdat we verdedigend niets weggaven, kwam Skunk ook niet dichterbij. Dat geeft dan weer een positief teamgevoel. Een gevoel, dat we het echt met zijn achten doen. Dat resulteerde ten slotte tot een fraaie 19-13 overwinning."

LEUK Maar dat 'een zwaluw nog geen zomer maakt', beseft Jochems ook terdege. ,,Het is nu zaak, dat we deze lijn doortrekken. Doen we dat, dan kan het nog wel eens 'leuk' gaan worden. De winst op Skunk en zeker de manier waarop die tot stand kwam, is goed voor het vertrouwen. Vooral uit is het een lastig te bespelen tegenstander. Daar winnen is dan knap, omdat ik die ploeg toch als een van de beteren uit onze poule wil bestempelen. Dat goede gevoel moeten we dan weer mee nemen naar volgende week. Dan staat het uitduel met Koveni op het programma (het duel in Nieuwegein begint om 17.50 uur). Lastig, maar als wij spelen zoals we kunnen en tegen Skunk ook deden, dan moet er gewonnen kunnen worden."

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 5, Roy Aarns 4, Gertilde Hooijer en Jaap Jochems 3, Derk-Jan Hooijer en Ruud van der Vegte 2.