• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Derde nederlaag op rij voor WAVV

WAGENINGEN WAVV zit op dit moment in een moeilijke fase. De ploeg van trainer Ronald Lieftink verloor achtereenvolgens van FC Winterswijk en Rohda Raalte en was er tegen het bezoekende vv Heino op gebrand om door een goed resultaat weer wat 'kleur op de wangen' te krijgen. Maar het schaamrood was nu niet de kleur waarop was gerekend. Maar door de derde nederlaag op rij, 'sierde' die kleur, ondanks de snijdende kou op Sportpark Van Ketwich Verschuur, wel op de gezichten van de WAVV-spelers, na de kansloze 3-0 nederlaag tegen de nummer 11 van de 1e Klasse E.

Dick Martens

,,Toch was de wil om weer eens een goed resultaat neer te zetten er wel degelijk", somberde Lieftink na afloop. ,,Dat proefde ik de afgelopen week op de trainingen al, maar het kwam er vandaag in de wedstrijd in het geheel niet uit. Er lag, leek het wel, een onverklaarbare matheid over de ploeg. Mede daardoor kwamen we er in het geheel niet aan te pas en de nederlaag dan ook volkomen terecht."

AANPASSINGEN Lieftink moest voorafgaand aan het duel wel de nodige aanpassingen in zijn opstelling doen. Niek van Ginkel begon door een liesblessure op de bank en Kevin van Woerkom meldde zich ziek af. ,,Dat zijn natuurlijk aderlatingen. Het zijn beide basisspelers die altijd voor gevaar zorgen en een doelpunt kunnen maken." Mede daardoor, maar zeker ook omdat de trainer van Heino, Martijn de Vogel, zijn huiswerk goed had gedaan en WAVV het voetbal praktisch onmogelijk maakte, door vanaf het eerste fluitsignaal, overal op het veld de opbouw van Lieftinks formatie te ontregelen. Tekenend was dat het eerste Wageningse doelgevaar, een schot van Marco van Rooijen, pas in de 404e minuut viel te noteren.

FYSIEK STERKER Daarvoor beheersten de bezoekers het spelbeeld en namen in de 28e minuut door Robin Gerritsen de leiding. Nog voor rust werd de score nog verdubbeld door een fraaie treffer van Jesper Schokker. Hoewel er in de rust ongetwijfeld hartige woorden werden gesproken in de WAVV-kleedkamer, had dat geen gevolgen voor het spelbeeld na rust. Het lukte de thuisploeg niet om op welke wijze dan ook het tij nog te keren. ,,Het bleef uiterst moeizaam", vond ook middenvelder Khaiber Intezar. ,,Heino was fysiek sterker en ook feller. We werden overal opgejaagd, waardoor we eigenlijk alleen maar achter onze tegenstanders aan moesten lopen. Ook omdat we veel balverlies leden en als we de bal eens hadden, die niet in de ploeg konden houden."

KANSLOOS ,,Door Niek van Ginkel (na ruim een uur spelen) in de ploeg te brengen, probeerde ik nog wat aanvallende impulsen aan de ploeg toe te voegen", legt Lieftink uit. ,,Mar dat bracht helaas ook niet het gewenste resultaat. Heino maakte eigenlijk direct daarna de 0-3 (doelpunt: Mohamed Kifeta) en was de wedstrijd definitief beslist. We waren vandaag kansloos, vooral omdat de energie er niet was. Die legden zij wel aan de dag."