• Foto: RZC
  • Foto: RZC

Debuut voor triatlonteam RZC Renkum

RENKUM Op zondag 30 april aanstaande zal Team RZC 1, het nieuwe triathlonteam van de Renkumse zwem- en Polovereniging debuteren tijdens de aftrap van de triatlondivisiewedstrijden in Arnhem. Sinds enkele jaren organiseert RZC met succes, op de dag van de befaamde Rijntocht, ook een crosstriatlon in Renkum.

 

Dit jaar heeft de triatlonbond zelfs de Nederlandse kampioenschappen crosstriatlon aan Renkum toegekend. Door het succesvolle evenement zijn meerdere RZC leden met het triatlonvirus besmet. Geleidelijk groeit het aantal leden dat naast het zwemmen ook samen gaat lopen en fietsen. En dit seizoen zal RZC zelfs starten met een herenteam in de 4e divisie.

 

Het team wordt gesponsord door de Rijntocht, zodat ze gehuld in opvallende oranje kleding, niet alleen hopen een goede prestatie neer te zetten, maar tegelijkertijd ook reclame kunnen maken voor hun eigen evenement. Het team bestaat uit 6 RZC leden: Mark Rietveld, Bart-Jan de Lorijn en Joost Christiaans uit Wageningen, Geert van Duinhoven uit Renkum, Eric Quak uit Bennekom en Erwin den Hoed uit Heelsum. Steeds zullen vier van hen aan de start verschijnen in achtereenvolgens Arnhem, Zeewolde, Wormerland, Rotterdam en Enschede. Ze nemen het op tegen 24 andere teams.

 

Foto: Van links naar rechts: Bart-Jan de Lorijn, Joost Christiaans, Geert van Duinhoven. Het drietal maakt deel uit van het nieuwe mannenteam dat in de 4e divisie aan triathlons deel gaat nemen.