• Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Dick Martens

De 4e Klasse gloort voor RVW

HEELSUM De Nederlandstalige meezingers schalden, op de zonovergoten tweede Paasdag, uit de catacomben van de RVW-kantine en dat was niet geheel ten onrechte. De ploeg van trainer Peter van den Borden had binnen negen dagen de tweede concurrent in de promotiestrijd richting 4e Klasse een mokerslag toegediend. Was het vorige week koploper Loo dat puntloos Sportpark Wilhelmina verliet, nu was het de nummer drie van de ranglijst, SC Rijnland die met lege handen stond. Evenals vorige week was ook nu 'het duel der concurrenten' spannend tot de laatste seconde en ook nu viel het enige en winnende doelpunt in de slotfase. Was vorige week invaller Sander Bos de RVW-held, tegen de gasten uit Tolkamer was het nu middenvelder Luuk Hendriks die zich 'het goudhaantje' mocht noemen.

Dick Martens

Dat er in Heelsum wat op het spel stond was al snel duidelijk. Beide ploegen hanteerden in de beginfase 'de kat uit de boom kijken tactiek', wat uiteraard de amusementswaarde niet ten goede kwam. Het spel speelde zich vooral af op het drukbevolkte middenveld af en kansen leverde dat vooralsnog ook niet op. Die kwamen er voor rust nog wel, maar praktisch allemaal voor de gasten. Tegenover een schotje van RVW-middenvelder Mitchel Valkhof stonden een drietal 'open' kansen voor onder andere Rijnland-invaller Stefan Koolmees. Dat tot ongenoegen van RVW-trainer Peter van den Borden.

SCHUIVER ,,Daar ben ik in de rust nog wel even op teruggekomen", legt hij uit. ,,We hadden afgesproken, dat we de aanvoer naar die lange spitsen van Rijnland zoveel mogelijk zouden verhinderen, maar dat deden we niet goed. Gelukkig ging het na rust stukken beter." In het tweede bedrijf had RVW ook het betere van het spel. Nu werd er wel opgebouwd en werden de snelle buitenspelers Roy van Lagen en Sam van Dreven veel meer in het spel betrokken. Het leverde ook kansen op, maar vooralsnog slaagden Luuk Hendriks en van Dreven er niet in om de Rijnland-doelman te verschalken. Maar ook hij was in de 71e minuut kansloos op de bekeken schuiver van Hendriks (1-0). Wat volgde was een hectische slotfase, waarin de gasten vol opportunisme op jacht gingen naar de gelijkmaker, die er tot opluchting van iedereen die de thuisclub een warm hart toedraagt, niet meer kwam."

PROMOTIE En was de euforie over de winst al groot, toen ook werd vernomen dat koploper Loo gelijk had gespeeld, ging de volumeknop van de geluidsinstallatie nog wat verder omhoog. Ook bij matchwinner Hendriks 'verdween 'de lach niet meer van zijn gezicht'. ,,Dit is natuurlijk heerlijk. Winnen van de concurrent en dan ook nog scoren. Vorige week miste ik nog zo'n kans, maar nu zag ik de bal heerlijk de hoek ingaan. We hebben er met zijn allen hard voor geknokt en snakken natuurlijk naar promotie. Die is na deze twee belangrijke overwinningen weer dichterbij gekomen." Ook bij zijn trainer eenzelfde brede grijns. ,,Twee doelpunten en zes punten. Zo kan het ook", lachte hij. ,,Maar we hebben er keihard voor moeten werken. Met name na rust hebben we karakter getoond. We hadden het geluk dat Rijnland niet op voorsprong kwam en dan hebben wij spelers die met hun individuele kwaliteiten het verschil kunnen maken. Vandaag was dat Luuk."

KOPLOPER Door de resultaten van het paasweekend is RVW nu de koploper van de 5e Klasse D, met 37 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. Loo heeft een punt minder en staat tweede. De derde plaats wordt ingenomen door het Heterense SDOO (17-31), SC Rijnland is vierde (15-30).