• Door het 6-0 verlies bij Heino is WAVV in acuut degradatiegevaar beland. Trainer Ronald Lieftink (op archieffoto) zag zijn ploeg de allerslechtste wedstrijd van het seizoen spelen.

    Dick Martens

Crisissituatie bij WAVV na wanprestatie

WAGENINGEN Voor WAVV zal het nog een hele toer worden om ook volgend seizoen uit te kunnen komen in de 1e Klasse. Dat dankt de ploeg van vertrekkend trainer Ronald Lieftink aan de slechte resultaten van de laatste weken. Maar op bezoek bij Heino werd, wat Lieftink betreft, het absolute dieptepunt bereikt. De Wageningers verloren in Overijssel met maar liefst 6-0. Bij rust keken de bezoekers al tegen een 3-0 achterstand aan. Door dit resultaat is WAVV in acuut degradatiegevaar terecht gekomen.

Dick Martens

KERNWAARDEN ,,Het was vandaag heel erg slecht", blikt Lieftink terug op het debacle in Heino. ,,Alles wat we vanmiddag deden was ver onder de maat. Het was dan ook met afstand onze aller, aller slechtste wedstrijd. We keken al vroeg tegen een achterstand aan, maar in plaats van de ruggen te rechten zag ik een slap team, zonder agressie of beleving. Nee, er is niets overgebleven van de kernwaarden die zo bij WAVV passe: passie, strijd en goed voetbal."

NIET THUIS Voor WAVV is na het dramatische verlies, nu wel de laatste 'wake up call', vond ook Lieftink. ,,We zijn nu in de gevarenzone beland en worden afhankelijk van wat onze concurrenten doen. En dat voelt allerminst prettig. We hadden dit nooit zover moeten laten komen. Ik zeg bewust 'we', want ook ik maak natuurlijk onderdeel uit van het geheel. Maar het is duidelijk dat we bij onszelf te rade moeten gaan. Mijn taak is het om de ploeg weer aan de gang te krijgen, want we hebben nog steeds prima spelers in de selectie, maar in deze fase wordt er meer dan alleen talent gevraagd. Als collectief zullen we ons moeten gaan oprichten. Dat geldt voor iedereen in de selectie. Maar vandaag gaven we met zijn allen 'niet thuis'. Dat zal in de komende wedstrijden tegen Bemmel en DVC duidelijk anders moeten."