• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

CHRC wijdt nieuwe scorebord in met klinkende zege

HEELSUM Voorafgaande aan het duel CHRC-GVA werd het spiksplinternieuwe scorebord officieel in gebruik genomen. Hoewel de eerste score die geprojecteerd werd er een van de gasten uit Doornenburg was, kon de man die het scorebord moest bedienen vervolgens 'flink aan de bak'. Maar dat zal hij met alle plezier hebben gedaan, want na 92 minuten spelen stond er een klinkende 6-2 overwinning van 'zijn' CHRC op het nieuwe pronkstuk. Bij rust was de score ook al in 'Heelsums' voordeel: 3-2.

Dick Martens

VOORSPRONG De ploeg van vertrekkend trainer Chris van de Peppel, begon echter matig aan het duel tegen de nummer 8 van de 4e Klasse D. Al binnen vijf minuten lag de bal op de penaltystip, nadat verdediger Jelle Peters opzichtig in de fout was gegaan. Even later moest doelman Youri de Hellegering de trieste gang naar het net maken (0-1). Maar CHRC zette zich snel over die teleurstelling heen en het was Floran Rothuis, die een afgemeten voorzet van middenvelder Arjan Intezar koppend verzilverde (1-1). Lang kon de thuisclub niet van de gelijkmaker genieten, want nadat doelman Hellegring eerst met een reflex zijn ploeg voor een nieuwe achterstand behoedde, ging hij even later opzichtig in de fout (1-2). Ook nu toonde CHRC toch weer veerkracht en kwam na ruim 20 minuten opnieuw langszij. Lenie Onderstal werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Alain Rothuis vanaf elf meter geen fout maakte (2-2). Hij leek hiermee ook de ruststand te hebben bepaald, maar in blessuretijd zorgde Davey Jansen ervoor dat er met een 3-2 voorsprong de kleedkamer kan worden opgezocht.

INVALBEURT Gesterkt door de 3-2 voorsprong begon de thuisploeg, waarin de opvolger van Van de Peppel, Chika Okere als aanvoerder de achterhoede leidde, flitsend aan het tweede bedrijf. Binnen de minuut 'stiftte' Floran zijn tweede- en CHRC's vierde treffer achter de GVA-doelman (4-2). Daarna kwam de thuisclub niet meer in de problemen en gaven de treffers van Jansen (ook zijn tweede) en Lenie Onderstal de verdiende overwinning nog meer glans. Vermeldenswaardig was nog de prima invalbeurt van Jordy Kruissink. De 16-jarige jongeling speelde onbevangen en vooral nuttig op het CHRC-middenveld.

BLIJ Trainer van de Peppel was uiteraard blij met de zege, maar zeker ook met de al gememoreerde invalbeurt van Kruissink. ,,Jordy deed het prima. Hij traint al regelmatig met de selectie mee en ontwikkelt zich goed. Hij verdiende deze invalbeurt dan ook." Minder te spreken was de winnende trainer over de beginfase. ,,Je kon zien, dat we bijna twee maanden geen echte wedstrijd meer hadden gespeeld. Het was slordig en onnauwkeurig. Maar we toonden wel veerkracht door twee keer van een achterstand terug te komen en maakten natuurlijk twee cruciale doelpunten. Vlak voor rust de 3-2 en direct na rust die 4-2. Dan is de wedstrijd gespeeld. Gelukkig bleven we geconcentreerd voetballen en maakten daarna nog twee fraaie doelpunten."

HAND EN SPAN DIENSTEN Hoewel zijn vertrek vast staat, blijft hij CHRC zeker ook volgend seizoen volgen. ,,En ook ga ik achter de schermen nog wat 'hand en span diensten' verzorgen. Maar zonder verplichtingen. Dan kan ik ook nog eens bij WAVV- of bij ONA op de zaterdag gaan kijken. Maar dat is volgend seizoen. Nu gaan we ervoor zorgen dat we dit seizoen lekker mee blijven draaien. Wat dat betreft is het jammer, dat we nu weer twee weken geen competitiewedstrijd hoeven te spelen."