• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

CHRC verstoort 'zaterdagfeestje 'ONA '53

WAGENINGEN Het Wageningse ONA '53 besloot onlangs, dat het eerste elftal met ingang van het komende seizoen (2019-2020) op zaterdag gaat voetballen. Om daar spelers, technische staf, maar zeker ook de supporters alvast aan te laten wennen, was in onderling overleg, met tegenstander CHRC besloten om 'de derby' op de nieuwe speeldag te gaan spelen. Gezien de prima belangstelling voor het pikante duel leken de supporters er al wel aan gewend. Pijnlijker voor de thuisclub was dat ook de gasten uit Renkum 'aardig' uit de voeten konden op de gasten. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis heeft waarschijnlijk nog wat meer tijd nodig. Het werd op Sportpark Van Ketwich Verschuur, na een ruststand van 0-2, uiteindelijk 1-3.

Dick Martens

,,Maar dat lag niet aan de zaterdag", vond Nijhuis na afloop van de verliespartij. ,,Ik vond CHRC niet echt beter dan ons, maar zij waren wel veel effectiever en maakten goed gebruik van de ruimte die wij hun aanvallers boden. Ook waren zij slimmer."

NETJES Die effectiviteit van het in het zwart-wit gestreepte uittenue spelende CHRC, etaleerde zich al na ruim 30 seconden spelen. Het was rechterspits Floran Rothuis die zijn bewaker zijn hielen liet zien, om vervolgens ONA-doelman Rinse Verweij kansloos te alten (0-1). ,,Een prima start natuurlijk", blikt CHRC-trainer Chris van de Peppel terug op de beginfase. ,,Dat was ook ons strijdplan. Fel beginnen, met veel beweging van onze voorwaartsen. Als dat er dan binnen een minuut uitkomt is dat 'netjes'."

HOOP De gasten leken het duel vervolgens al snel te beslissen, maar de 0-2, opnieuw door Floran Rothuis, werd op advies van de ONA-grensrechter, door scheidsrechter Nelis afgekeurd. Het gaf de thuisclub weer wat hoop, maar die bleek vals te zijn. Nog voor rust revancheerde Rothuis zich opnieuw doeltreffend (0-2). Toch had ONA zich een wat betere uitgangspositie kunnen verschaffen als Vincent van Ledden de kans op de aansluitingstreffer had verzilverd.

DEBUTANT Dat ONA nog niet gescoord had was ook de verdienste van CHRC-doelman Robin Ronk. Hij was het die het vertrouwen van zijn trainer had gekregen omdat de andere twee doelmannen, Arthur Janssen en Youri Hellegering, niet beschikbaar waren. De pas 16-jarige speler van CHRC-JO17 betaalde het vertrouwen, met een prima wedstrijd dubbel en dwars terug. Vanaf de eerste minuut coachte hij zijn verdediging, anticipeerde prima als er eens ONA-aanvaller in 'zijn' vijfmetergebied verscheen en redde een tweetal keren fraai. Ook na rust kwam de jongeling hoegenaamd niet in de problemen. Daárbij werden hij en zijn ploeggenoten ook nog eens 'geholpen' door ONA-middenvelder Jos van de Brandhof, die kort na rust en na een forse overtreding zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. De eerste kreeg hij overigens na het rustsignaal voor commentaar op de leiding.

GENOTEN ,,Dan vallen alle plannen die wij in de rust hadden afgesproken", direct in duigen", somberde Nijhuis. ,,En vervolgens was de wedstrijd na die 0-3 natuurlijk helemaal gespeeld." De 0-3 viel na ruim een uur spelen en wederom was het Floran Rothuis die het vonnis voltrok. Hoewel CHRC nog kansen op een hogere score kreeg, stokte de productie. De thuisclub werd nog een eretreffer gegund. Hoewel de pegel van Björn van de Brink fraai en onhoudbaar was, was de treffer alleen van statistische waarde (1-3). ,,Ik baalde wel van dat doelpunt", lachte de debuterende CHRC-doelman, na afloop. ,,Ik keek op het scorebord. Daar stond de klok al op negentig minuten en dacht 'fluit nu af', maar helaas deed de scheidsrechter dat niet. Ik zat er nog wel dichtbij, maar de bal vloog toch in de kruising." Ronk maakte dit seizoen de overstap van SKV naar Heelsum. ,,Ik speel lekker in 'de Onder 17'. WE gaan zeker winterkampioen worden, dus dat is lekker en ook mijn doel op dit moment. Ik heb vanmiddag vooral genoten en of het een vervolg gaat krijgen hoor ik wel van de trainer."

TEAMPRESTATIE 'De trainer' genoot van de openhartigheid van zijn doelman. ,,Hij deed het prima, had daar ook alle vertrouwen in. Leuk voor hem is dan dat je deze derby wint. Het was een echte teamprestatie en een verdiende overwinning."