• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

CHRC verliest van Arnhemia, maar ook vooral van zichzelf

HEELSUM Voor CHRC gaat de competitie 2018-2019 als een nachtkaars uit. Het keurkorps van trainer Chris van de Peppel had nog wel een goede start aan de nieuwe voetbaljaargang, maar blessures, schorsingen en tussentijds afgehaakte spelers, maakten van een runner-up in de 4e Klasse D, een dolende ploeg, afgezakt naar 'het linker rijtje'. Daar kwam in het al om 12.00 uur afgetrapte duel tegen het nog tegen degradatie vechtende Arnhemia geen wijziging in. Na een ruststand van 0-3, werd het op Sportpark Wilhelmina uiteindelijk 1-5.

Dick Martens

Al snel keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand, dat tot ongenoegen van Van de Peppel, die in zijn basisformatie, weliswaar noodgedwongen, het jeugdige drietal Robin Ronk, Valdemar Groeneveld en Mettin Osman had opgenomen. Het trio weerde zich kranig, maar kon ook niet voorkomen dat vooral de laatste linie meer op een gatenkaas leek, dan op een hechte verdedigingsmuur.

HATTRICK Van die ook veelal door miscommunicatie ontstane ruimte profiteerde Arnhemia-aanvaller Cihat Ozcelik optimaal. Hij was voor rust verantwoordelijk voor alle Arnhemse treffers en scoorde daarmee dus een loepzuivere hattrick. CHRC stelde daar hoegenaamd niets tegenover. Alleen Lenie Onderstal kreeg wat kleine kansen, maar de snelle aanvaller zag zijn pogingen vaak stranden in schoonheid.

DOVEMANS OREN Ook na rust leken de wijze woorden van Van de Peppel tegen dovemans oren te zijn gericht, want vanaf de aftrap was het opnieuw Ozcelik die ongestoord naar de 0-4 kon soleren. Daarna vonden de bezoekers het wel mooi geweest en omdat ook CHRC niet bij machte was nog enige potten te breken, snakten spelers en toeschouwers al snel naar het einde. Toch scoorden beide ploegen in de slotfase beiden nog een keer. Na 66e minuten spelen tekende Davey Janssen voor de 1-4, maar was het 'Appie' Karrouch die binnen de minuut de marge herstelde (1-5) en daarmee ook de eindstand bepaalde.

NADENKEN ,,Wij hebben vandaag en niet voor het eerst, van onszelf verloren", mopperde van de Peppel na afloop. ,,Nee van dit voetbal kreeg ik het niet warm. Het is dan jammer voor die jonge jongens, zij probeerden er het beste van te maken, maar je stelt ze liever op in een soepel draaiend team. Dat is momenteel echter zeker niet het geval. Daarvoor hebben we te veel afwezigen en wordt er door een aantal jongens veel te weinig getraind. Dat zie je aan de balaannames en de handelingssnelheid bij acties, die in het begin van de competitie nog wel goed liepen. Ik had mij meer van dit seizoen voorgesteld, nu kabbelt het naar het einde en dat is jammer. Toch wil ik het seizoen positief eindigen. Gelukkig zijn we volgende week weer wat completer en ga ik komende week eens nadenken over de organisatie binnen het team. Die moet in ieder geval beter."

BEKERFINALE De wedstrijd vergeten onder het genot van een biertje tijdens het Bevrijdingsfestival in Wageningen, laat van de |Peppel aan zich voorbijgaan. ,,Nee, daar zien ze mij vanmiddag of vanavond niet. Nee, ik ga lekker met de beentjes op de bank naar de Bekerfinale kijken."