• Dick Martens

CHRC en Wodanseck slaan de handen ineen

HEELSUM-WOLFHEZE Voor CHRC en Wodanseck was het zaterdagmorgen tijd voor 'een bijzonder moment'. Bestuursleden van beide verenigingen waren in Heelsum bij elkaar gekomen voor het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide verenigingen. Omdat er bij beide verenigingen in twee leeftijdscategorieën te weinig spelers waren om een representatief team te kunnen gaan vormen werd er onderlinge toenadering gezocht en gevonden. Er werd besloten de handen ineen te slaan, met als gevolg dat er met twee combinatieteams aan de competitie deelgenomen kan gaan worden.

 

Dick Martens

 

In de bestuurskamer van CHRC werd eerst nader kennis met elkaar gemaakt. Voor CHRC werd vertegenwoordigd door Oswald Velthuizen (voorzitter), Önder Erzurum (penningmeester), Wim Vrolijk (jeugdcoördinator), Pascal Tiehuis (samen met Vrolijk jeugdleider) en Marcel Polman (technisch jeugd coördinator) en voor Wodanseck gaven Peter-Paul Cornielje (voorzitter) en Edwin Mulder (jeugdcoördinator) acte de présence.  Toeval of niet, de koffie werd geserveerd in een houder met de tekst 'Omdat we er samen de schouders onder zetten'.

 

 

TOEVAL Het had het samenwerkingsmotto kunnen zijn en al snel bleek dat dat ook wel de insteek van het initiatief is geweest en uiteindelijk ook is geworden. Het initiatief kwam eigenlijk 'bij toeval' tot stand. ,,Tijdens het paasvoetbal-toernooi kwam ik aan de praat met Egbert van der Weerd", blikt Wim Vrolijk terug. ,,Ik kom zelf uit Wolfheze en Egbert heeft ook veel affiniteit met Wodanseck. En van het een kwam het ander."

 

 

SLEUTELWOORD De beide voorzitters omarmden het initiatief direct en werd het verder uitgekristalliseerd. ,,Ons sleutelwoord bij CHRC is samenwerking", aldus CHRC-praeses Velthuizen. ,,Wij staan daar als club heel transparant en open in. We zullen het toch samen moeten doen en dit is er weer een prachtig voorbeeld van. Zo hou je toch twee teams in stand en zorg je ervoor dat die kinderen kunnen blijven voetballen. Daar doe je het tenslotte allemaal voor." Een conclusie waar collega-voorzitter Cornielje het roerend mee eens is. ,,Ik ben pas kortgeleden toegetreden tot het Wodanseck-bestuur. Moet officieel op de ledenvergadering nog benoemd worden. Wodanseck komt van ver. Er was zelfs even sprake van dat 'we' zouden ophouden te bestaan, maar gelukkig, mede door de toeloop bij de eerste selectie en zeker ook door een initiatief als dit, kunnen we er weer wat van maken. Deze stap is daarom ook voor ons erg belangrijk."

 

Vervolgens is het tijd voor 'het tekenmoment'. Er worden handen geschud en onder toezicht van de aanstormende jeugd handtekeningen geplaatst ter bevestiging van een mooi 'samenwerkings-initiatief'.