• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

CHRC blameert zich in eigen huis

HEELSUM Als de woorden 'afgang, 'blamage' en 'triest' het vaakst worden gebezigd, bijvoorbeeld na afloop van een voetbalwedstrijd, dan is er waarschijnlijk veel, heel veel fout gegaan. Dat was zondagmiddag op Sportpark Wilhelmina in Heelsum zeker het geval. Daar dropen na afloop van het duel CHRC-HC '03, de spelers van de thuisclub, met gebogen hoofden of het shirt uit schaamte over de hoofden getrokken af richting de kleedkamer. De ploeg van de weer van vakantie teruggekeerde trainer Chris van de Peppel, gaf een 2-0 voorsprong compleet weg. Bij rust viel de schade met 2-2 nog mee, maar na rust ging het volledig mis en blameerde de thuisclub zich volledig en werd er een meer dan gevoelige 2-7 nederlaag geleden.

Dick Martens

,,Een deceptie van de bovenste plank", foeterde van de Peppel, die zich om even stoom af te kunnen blazen, had teruggetrokken in de ruimte van de verzorger. ,,Het was echt een drama. Nee, een wanvertoning."

BLIKSEMSTART Toch zag het er na 20 minuten spelen allerminst naar uit, dat er een dergelijk grote nederlaag geleden zou gaan worden. De thuisclub begon prima aan het duel tussen de nummer vijf (CHRC) en zeven (HC '03) van de 4e Klasse D. Binnen twintig minuten hadden de gebroeders Rothuis de bliksemstart een fraai aanzicht gegeven. Alain opende de score en broer Floran zorgde voor de 2-0 en leek een fraaie CHRC-overwinning in het verschiet te liggen. ,,Maar juist na die 2-0 vergaten we te voetballen en werden er onbegrijpelijke fouten gemaakt. We gingen vooral achterin 'voetballen' in plaats van de bal in te leveren bij de middenvelders, die voor de voortzetting en de openingen moeten zorgen. De tegenstander maakte daar optimaal gebruik van. En wij? Wij stonden erbij en lieten het allemaal maar gebeuren."

VERWIJTEN Na 35 minuten resulteerde dat in de aansluitingstreffer en in die fase moest van de Peppel ook nog eens lijdzaam toezien, dat zijn topscorer, Davey Jansen, met een blessure het veld moest verlaten. Maar de gifbeker was nog lang niet leeg. Nog voor rust kwamen de gasten uit Drempt ook nog op gelijke hoogte. ,,De verwijten naar en over elkaar voerden in de rust de boventoon, in plaats van de elkaar op te peppen." Dat koste doelman Arthur Jansen zijn plaats. ,,Dat vond ik noodzakelijk. Meer woorden wil ik daar niet aan vuil maken." De vervanger van Jansen, Anthon Reuvers, was vervolgens niet te benijden. Al snel werd ook hij het slachtoffer van het 'geklungel' voor hem. Eerst vanaf de strafschopstip (2-3) en in de laatste 20 minuten moest hij nog eens vier keer de trieste gang naar het net maken en werd de afgang met een 2-7 nederlaag compleet.

ROMMELIGE WEEK ,,Het was het slot van een rommelige week", blikte van de Peppel met ingehouden woede nog even terug. ,,Ik ben afgelopen vrijdag teruggekomen van vakantie en als je dan hoort, dat er maar 5/6 spelers op de training waren, dan is de verklaring eigenlijk al gegeven. Dat werkt door in de wedstrijd, maar dat je je dan zo laat wegspelen, dat heb ik zelfs als speler nog nooit meegemaakt. We kwamen vandaag in alles te laat en overal in te kort. Maar dit hoort er waarschijnlijk ook allemaal bij, maar zeker omdat je er zelf zoveel energie in steekt, is dit meer dan zomaar een teleurstelling."