• Dick Martens/BDU

Burgersdijk: Bergrace wordt 'Experience'

WAGENINGEN De Bergrace is een niet meer weg te denken loopspektakel. Vooral de edities, waarbij de lopers in het donker in Wageningen van start gaan, om later te finishen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dit fenomeen staat op vrijdag 24 april alweer voor de 38e keer op de 'lopers kalender'.

Dick Martens

De verwachting is dat er weer ruim 3.000 vrouwen en mannen de uitdaging aan zullen gaan. Zij zullen opnieuw door de organisatie verrast gaan worden, want ondanks het succes van 'hun' evenement blijven ze vernieuwen en verbeteren. Ook nu weer, want de Bergrace By Night is omgedoopt in de Bergrace By Night Experience.

MOVE GALA ,,De deelnemers komen bij ons voor een gezellige avond, waarbij ze ook nog eens lekker kunnen gaan lopen", legt 'de man van het eerste uur' van de Bergrace, Hans Burgersdijk uit. ,,Die willen en gaan wij hen ook bieden. Wij zijn constant bezig onze horizon te verbreden en ik denk dat we daar ook nu weer met het 'Experience' concept weer in zijn geslaagd."

 Die belevenis begint voor de lopers al op de startlocaties, de Wageningse Markt en de Marijkeweg. Daar zal een ruim 45 minuten durend Move Gala gaan plaats vinden. ,,Ik zou het willen bestempelen als een luxe warming up, die bol staat van muziek, dans en spektakel. Die gaat worden verzorgd door JazzDanze & More Wageningen, iLL Skill Squad en De Plataan. Ook zullen de DJ's van het Bijenhuis en Unitas zorgen voor de muzikale omlijsting. Het zal een spectaculair en verrassend begin van de Bergrace gaan worden."

VOOR HET EERST Maar daar blijft het voor de deelnemers, waarvan nu al bekend is dat meer dan de helft voor het eerst aan de start zal staan. Zij gaan meemaken, dat voor het eerst in de Bergrace historie de mannen bij de diverse onderdelen het eerst van start.

Ook krijgt elke deelnemer aan de finish een medaille, staan er grote fakkels en flitsverlichting op bijzondere locaties en is er sfeermuziek langs het parcours, ,,Het is het totale pakket wat de deelnemers naar de Bergrace trekt.

Er zijn vooraf een tweetal testlopen onder leiding van Marcel Baatsen en is voor deelnemers een VIP-avond bij PK Runningshop in Dodewaard. Voor ieder wat wils dus.