• Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU

Bloedstollende gemeentelijke voetbalfinales

HEELSUM Dat het net het gemeentelijke voetbaltalent wel goed zit, bewezen de finales die woensdagavond werden gespeeld op Sportpark Wilhelmina in Heelsum. Daar streden woensdagavond de winnaars van de Voorjaarstoernooien die op Goede Vrijdag plaatsvonden in Heelsum en Oosterbeek. Bij de meisjes traden de teams van de Beatrixschool uit Wolfheze en het Dorendal uit Doorwerth tegen elkaar in het strijdperk. In de jongensfinale stonden de teams van de Vita Veraschool uit Heelsum en de Paasbergschool uit Oosterbeek tegenover elkaar. Het werden twee bloedstollende finales, die uiteindelijk bij de meisjes door Dorendal en bij de jongen na een super spannende penaltyserie door 'de helden' van de Paasberg werd gewonnen.

 

 

Dick Martens

 

 

Na het openingswoord van Hans Kap, vertegenwoordiger van het Sport- en Beweegteam Renkum, floot scheidsrechter Peter Siebenheller de meisjesfinale in gang. Het spel van beide teams kenmerkte zich door snelheid, raffinement en technische hoogstandjes, waarbij de coaches allebei een andere tactiek hadden bedacht. Zo speelden het team van de Beatrixschool vol op de aanval, waarbij de snelle voorhoedespeelsters een plaag waren voor de 'Doorwerthse schonen'. Hun coach had gekozen voor een meer afwachtende tactiek, om dan via snelle uitvallen het Oosterbeekse doel te bestoken.

 

 

COUNTERTACTIEK Na een 0-0 stand bij rust betaalde bleek na rust de 'countertactiek' uiteindelijk de sleutel naar het succes te zijn. Daarbij moet wel worden gezegd, dat ook de keepster van het Dorendal ook een wezenlijk aandeel had in het succes van 'haar' ploeg. Zij was het die met prachtige reddingen 'de nul' hield en met geweldige uittrappen menig aanval inleidde. Dat was ook de basis van de openingstreffer van Emma. Als een hinde snelde ze achter de zoveelste verre uittrap aan om vervolgens de keepster kansloos te laten (1-0).

De Beatrix meiden probeerden nog van alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar de keepster en het aluminium verhinderden de verdiende gelijkmaker. Vlak voor tijd maakte Adriana aan alle onzekerheid een einde. Met een geweldige uithaal in de kruising besliste zij de wedstrijd in 'Doorwerths' voordeel (2-0).

 

 

STRAFSCHOPPEN Na de Doorwerhse vreugdedans, de vele omhelzingen en mooie woorden van de trotse coach, was het de beurt aan 'de mannen'. Met de borst vooruit betraden de mattadoren van de Vita Veraschool en hun Oosterbeekse opponenten van de Paasberg het strijdperk. Ook zij schotelden, onder leiding van Redichem voorzitter Jan Streefkerk,  het ruim opgekomen en luidruchtige publiek een spannende wedstrijd voor. Ook deze finale stond bol van de spanning, waren er de nodige technische hoogstandjes en was de spanning om te snijden. Maar wat de beide ploegen ook probeerden, tot doelpunten kwamen ze niet. De 'brilstand' bleef op het scorebord en moest de beslissing komen vanaf de strafschopstip.

 

 

PENALTYKILLERSKoortsachtig overleg volgde. Welke spelers hadden de zenuwen een beetje onder controle en durfden het aan om een penalty voor zijn rekening te nemen. Uiteindelijk hadden de coaches 'het lijstje' klaar en naderde de spannende eindstrijd zijn bloedstollende ontknoping. De keepers Stijn (Paasberg) en Dennis (Vita Vera) waren er ook klaar voor. Ook zij stonden voor een zenuwslopende taak.De zenuwen gingen nu een grote rol spelen. Die gierden bij de eerste strafschopnemers nog door de keel, want beiden misten. Vervolgens scoorden de 'Paasberg Boys' drie keer op rij. Bij de Vita Vera stonden nu ook de 'penaltykillers' op. Toch werd er nog eenmaal gemist en lag het winnen van 'de Cup met de grote oren' in handen van Luc. Hij kon 'zijn' Paasbergschool de winst gaan bezorgen. De spanning was om te snijden, maar Luc bleef koel. Onberispelijk schoot hij zijn 'pingel' binnen, om even later te worden bedolven door zijn dolgelukkige ploeggenoten.

 

 

Na de vreugde uitingen en de omhelzingen van de al even trotse ouders werden de bekers aan de winnaars uitgereikt en vond de champagne zijn weg in de vele dorstige kelen. Toch was er voor de verliezers ook goed nieuws. Zij mogen straks evenals de winnaars op 20 mei deel gaan nemen aan de Regionale finales.