• Dick Martens
  • Robert Stienstra
  • Bergrace

Bergrace By Night blijft bijzonder loopspektakel

WAGENINGEN-RHENEN Er zijn evenementen die eigenlijk nooit verdwijnen, Die jaarlijks 'gewoon' weer op een agenda staan, waar niemand verder bij nadenkt, want het lijkt dat het er automatisch jaarlijks weer is. De Bergrace By Night is een van die evenementen die al vele jaren op de loopkalender staat. Ook in 2017 kan er in de nacht weer van Wageningen naar Rhenen gelopen worden. En dat alweer voor de 41e (!) keer.

 

Dick Martens

 

Gezien het feit, dat er toch jaarlijks weer ruim 2.000 lopers aan de start staan geeft aan dat het  'lopen in de nacht' avontuurlijk en uitdagend blijft. Dat zal ook in de nieuwste editie die voor vrijdag 3 november weer op het programma staat niet anders zijn.

 

KLOPPEND HART ,,Veel hebben we aan 'de loopformule' niet veranderd", blikt Hans Burgersdijk, nog altijd 'het kloppend hart' van de Bergrace-organisatie. ,,Voor veel deelnemers is en blijft het lopen in de nacht een avontuur en een uitdaging. En hoewel er in andere steden momenteel ook nachtruns zijn opgestart blijft ons evenement nog steeds enorm populair. Onze organisatie, met veel vrijwilligers die ons al jaren ondersteunen en weten van de hoed en de rand, staat gewoon en dat is ook zeker van invloed op het enthousiasme bij de deelnemers."

 

 

STARTNUMMER Maar Burgersdijk zou Burgersdijk niet zijn, als er ook bij de komende editie toch weer de nodige vernieuwingen en innovaties zijn. ,,Deelnemers die voor maandag 16 oktober ingeschreven hebben (dat kan dus nog!), krijgen een startnummer waarop naam en woonplaats worden geprint met ruimte waarop de geleverde prestatie op kan worden vermeld. Zo'n bewaarstartnummer is nog steeds uniek in Nederland, geen reclame op de voorzijde maar wel een kunstzinnige uitstraling. Een exemplaar om in te lijsten." Ook over de kleuren is nagedacht. ,, De kleuropdruk van het startnummer is bij de mannen in azuurblauw en bij de vrouwen magenta. Deze kleuren stemmen overeen met het nieuwe functionele Bergrace T- shirt. Het is een sneldrogend functioneel shirt en is verkrijgbaar in twee modellen. Ook is de kleur van de opdruk van het Bergrace Logo gelijk aan de kleur van de striping van het shirt, antracietgrijs. Het wordt dus ook weer een mooi collectors item."

 

 

VERRASSING Ook op het gebied van voeding, natuur en 'Wageningen' komt Burgersdijk en zijn team met een verrassing. Die is voor alle deelnemers, maar ook inwoners van Wageningen en omgeving kunnen ervan meeprofiteren. ,,Er zal huis aan huis 'een persoonlijke uitnodiging' worden bezorgd, met daarin informatie over de Bergrace By Night, maar ook over een nieuw evenement dat wij op 28 januari 2018 gaan organiseren onder de naam 'BERGRACE ALLESINÉÉN', waarbij het loopparcours onder andere over de Wageningse Berg en door de uiterwaarden zal lopen." De uitnodiging is verpakt in een papieren zakje en ook dat is niet zonder reden. ,,Als men niet direct belangstelling heeft om te lopen kan men het zakje inleveren bij Zorglandgoed De Hoge Born (Bornsesteeg 87, 6708 PD in Wageningen) en ontvang je, onder het motto 'goede voeding is de brandstof voor ons lichaam', gratis aardappels, uien en winterwortels, de ingrediënten om een heerlijke hutspot van te maken."

 

Voor meer informatie en starttijden: www.bergracebynight.nl of www.bergrace.nl