• Duno (op de foto een treffer vierend tegen Buitenpost) zal de bekerfinale bij mede-finalist Rohda Raalte gaan spelen. Dat was het resultaat van de loting, die maandagmiddag in Zwolle werd verricht.

    Dick Martens

Bekerfinale wordt uitduel voor Duno

DOORWERTH Dankzij een knappe 3-1 overwinning op Sparta Nijkerk heeft Duno plaatse Duno zich woensdagavond voor de finale van de districtsbeker Oost. In die finale treft Duno zondag eersteklasser Rohda Raalte. Maandagmiddag werd op het districtskantoor van de KNVB in Zwolle de loting voor de finale verricht. Voor de ploeg uit Doorwerth betekende dat, dat de eindstrijd in Raalte zal gaan plaatsvinden.

De speeldatum van de finale wordt in overleg tussen Duno en Rohda Raalte vastgesteld. De data waarover overleg gepleegd zal gaan worden zijn: woensdagavond 5, donderdagavond 6, of vrijdagavond 7 juni. Daarbij ligt het in de lijn der verwachting, dat het vrijdag 7 juni zal gaan worden.

Het is de eerste keer dat Duno de finale van de districtsbeker heeft bereikt. De formatie uit Doorwerth versloeg op weg naar de finale Groen Wit'62 (0-5), Orion (1-3), Longa'30 (0-2), ESA (7-0), Barbaros (0-2) en Sparta Nijkerk (3-1). Bovendien heeft Duno zich door het bekersucces geplaatst voor de voorronde van de landelijke KNVB Beker die op 17 augustus van start gaat.