• Dick Martens

Bekeravontuur WAVV ten einde

WAGENINGEN Voor WAVV zit het bekeravontuur erop. De ploeg van trainer Armand Mannen sneuvelde na een gelijk opgaand duel uiteindelijk pas in de slotfase tegen de Barneveldse eersteklasser SDVB. Na een 1-1 ruststand, werd het uiteindelijk 2-3 voor de gasten. Daarmee won de gelukkigste ploeg. WAVV verkocht de huid uitermate duur en ging weliswaar strijdend, maar toch ook wat ongelukkig ten onder.

 

Dick Martens

 

,Iik vind dat wij onterecht hebben verloren", aldus Mannen na afloop zicht - en - hoorbaar teleurgesteld. ,,Ik zal de laatste zijn die een scheidsrechter de schuld zal geven van een nederlaag. Ik zoek de schuld altijd eerst bij onszelf, maar ik vond dit keer de scheidsrechter op zijn zachts gezegd toch wel bepalend."

 

Mannen had wel een punt. Scheidsrechter Te Witte verzuimde 'een gestrekt been' bij een duel tegen Dennie van Binsbergen af te fluiten. Het was de aanleiding tot de winnende treffer van de Barnevelders. SDVB-invaller Gianluca de Jong kon na de onbestrafte tackle ongehinderd op weg naar WAVV-doelman Joël Saro, die hij vervolgens kansloos liet. Kort daarna floot de arbiter het duel af.

 

ONOPLETTENDHEID WAVV begon gedreven aan het duel en dat leverde na ruim tien minuten spelen de 1-0 voorsprong op. Ricky Görtz was de maker. Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. Binnen de minuut was het Kevin Ooms die zijn ploeg weer op gelijke hoogte bracht (1-1). Beide ploegen kregen vervolgens nog wel wat kansjes, maar gescoord werd er voor rust niet meer. In het tweede bedrijf was het opnieuw de thuisclub die de leiding nam. SDVB doelman kon een inzet van Ritchie Sangi niet vasthouden en aanvoerder Wesley Mortier was er als de kippen bij om het buitenkansje te verzilveren (2-1). Mar opnieuw was defensieve onoplettendheid de oorzaak dat de Barnevelders door toedoen van Ricardo Mengerink weer langszij kwamen (2-2).

 

COMPLIMENT In de spannende slotfase was het WAVV die de beste kansen kreeg, maar Mortier en invaller Kevin van Woerkom zagen hun doelpogingen over en naast het SDVB-doel belanden. De eersteklasser was wat dat betreft effectiever, al was de winnende treffer toch wat dubieus. ,,We verlaten 'de beker' toch zeker met opgeheven hoofd", aldus Mannen tot slot. ,,Nogmaals, er had zeker meer in gezeten. We hebben laten zien, dat we op dit niveau prima mee kunnen. Ik zal mijn ploeg dan ook zeker een compliment geven voor de strijdlust en de passie waarmee is gestreden. Jammer dat dat niet werd beloond."