• Dick Martens

Bekeravontuur SKV eindigt eervol

WAGENINGEN Het bekersprookje voor SKV is dinsdagavond in Wageningen geëindigd.  Hoofdklasser Berkum was in de vierde bekerronde met 0-3 te sterk voor de ploeg van trainer Kevin van Veen. 

 

REBOUND Na knappe bekeroverwinningen op onder meer De Veluwse Boys, OVC'85 en DCS 2 overwinterde SKV voor het eerst sinds tijden, een knappe prestatie van de derdeklasser die in de competitie wisselvallig presteert. Tegen de sterke Zwolse hoofdklasser Berkum was het kwaliteitsverschil duidelijk zichtbaar. Toch begon SKV ijzersterk aan de wedstrijd en kreeg het drie opgelegde kansen in de eerste tien minuten. Hierna werd Berkum steeds sterker met de openingstreffer uit een rebound na een half uur tot gevolg. Vlak voor rust werd het 0-2 en was duidelijk dat SKV de laatste zestien van de beker niet ging bereiken. In de tweede helft wist SKV knap de schade te beperken en moest het alleen twintig minuten voor tijd nog een tegentreffer uit een strafschop incasseren. In de slotfase kreeg SKV nog een grote kans op de eretreffer.

 

GOED GEVOEL Trainer Van Veen was realistisch. ,,Wij zijn door een hele sterke ploeg uitgeschakeld,  toch kunnen wij met een goed gevoel op de wedstrijd terugkijken. We begonnen heel goed en hadden op voorsprong moeten komen. Daarna konden we het tot een half uur redelijk neutraal houden, al werden we steeds verder teruggedrongen.  Berkum speelde met de sterkste opstelling en had twee hele gevaarlijke buitenspelers. In de rust hebben we de puntjes defensief op de i gezet en ook in de tweede helft goed gedisciplineerd gespeeld om zo met opgeheven hoofd het bekertoernooi te verlaten".

 

Zaterdag gaat SKV in Arnhem op bezoek bij hekkensluiter AZ 2000.

 

Foto: SKV kon niet voor een bekerstunt zorgen. Het verloor op Sportpark De Zoom met 3-0 van hoofdklasser vv Berkum. Ondanks het verlies was SKV-trainer Kevin van Veen (op archieffoto) realistisch en niet ontevreden. ,,We kunnen met een goed gevoel op de wdstrijd terugkijken."