• Dick Martens
  • Joke Bastiaansen
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Basketbalvereniging Pluto bestaat 45 jaar (Update-Meer foto's)

WAGENINGEN Wageningen en omgeving werden op 1 maart 1972een nieuwe sportclub rijker. Op die dag zal basketbalvereniging Pluto het levenslicht. En inmiddels 45 jaar later floreert de club nog altijd. Reden om in hun eigen sporthal De Tarthorst een klein feestje te vieren, een opwarmer voor het grote feest dat op 10 juni zal gaan plaatsvinden.

 

Dick Martens

 

De entree, de sporthal en de kantine waren feestelijk versierd waarbij het op ballonnen en vlaggetjes duidelijk werd dat het getal 45 een prominente rol speelde in de festiviteiten. Het werd een avond die bol stond van sportiviteit, pannenkoeken eten en als klapstuk het resultaat van 'Heel Pluto bakt'.

 

LEUKE AVOND ,,We wilden de oprichtingsdatum, nu 45 jaar geleden, toch niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan", aldus voorzitter Jan Hellinga. ,,Daarom hebben we deze leuke avond georganiseerd, met een sportieve verrassing voor de leden en een hapje en een drankje en natuurlijk de taartenbakwedstrijd."

 

WINNENDE CREATIE En dat er bij Pluto niet alleen enthousiast gebasketbald wordt is duidelijk. Er huist binnen de vereniging ook 'baktalent'. De ene na de andere schitterende creatie wordt binnen gedragen. Ook hier speelt het jubileumjaar 45 een prominente rol, maar zeker ook de liefde voor hun sport, getuige de fraaie basketbal-bakcreaties. Hoewel er door alle teams enorm hun best was gedaan, om een zo mooi en  lekker mogelijke creatie te fabriceren kon er natuurlijk mee één de winnaar zijn. De deskundige jury onder leiding van de Wageningse 'meesterbakker' Wout Stolk besloot na  ampel beraad de creatie van de Meisjes-U14 met de eerste prijs te belonen.  Op de taart die er prachtig uitzag namen Pluto en de basketbal een prominente plaats in.

 

FAMILIE ,,Geweldig toch", geniet Hellinga van de creativiteit van 'zijn' leden. ,,Dat is ook Pluto. Eén grote familie (van 160 leden), die veel met en ook voor elkaar doet. Het is nog altijd een levendige club, waarvan ik hoop dat we toch weer wat groter gaan worden. In dat kader beginnen we ook met een jeugdgroep voor spelers en speelsters van onder de 8 jaar (U8)."

 

Ondertussen vermaken ruim 30 leden zich in de hal met 'hun' sportieve verrassing, die wordt verzorgd door Haico van Dijk van Dansschool Bransz en oprichter van de landelijk bekende dansgroep ILL Skill Squad. Hij laat 'zijn nieuwe dansers' allerlei oefeningen zien die feilloos worden meegedaan. Hij laat zelfs nieuwe juichvormen zien, die de komende tijd in Pluto-wedstrijden een vervolg krijgen.

 

Daarna stond er in de kantine nog een verrassing klaar. Tientallen pannenkoeken vonden vervolgens gretig aftrek. Een mooie aftrap voor het jubileumjaar.