• Atlete Jip Vastenburg, op de foto trainend in Doorwerth, gaat haar huidige woonplaats verruilen voor Engeland. Daar sluit ze aan bij Team New Balance Manchester.

    Dick Martens

Atlete Jip Vastenburg verruilt Doorwerth voor Engeland

DOORWERTH Atlete Jip Vastenburg gaat wonen en trainen in Engeland. Ze sluit zich aan bij Team New Balance Manchester en gaat trainen onder coach Steve Vernon. Na drie jaar verlaat ze daarmee haar huidige woonplaats Doorwerth en ook Papendal, waar ze trainde onder begeleiding van Grete Koens.

Dick Martens

MOOIE STAPPEN ,,In de afgelopen drie jaar heb ik onder Grete weer mooie stappen gemaakt", aldus Vastenburg. ,,Ik ben er van overtuigd dat Steve mij kan helpen om nog dat stukje extra te geven wat ik nodig heb om terug aan de top te komen. Daarbij heb ik in zijn groep meer trainingsgenoten van mijn eigen niveau, waar ik mijzelf aan kan optrekken."

DANKBAAR Het team is gestationeerd in Stockport, een stad ten zuiden van Manchester. Bij toeval maakte Vastenburg kennis met Vernon en zijn groep atleten. ,,Afgelopen najaar trainde ik in Font Romeu en daar waren zij toevallig op diezelfde locatie. Ik heb daar meerdere keren met de groep mee kunnen trainen en dat beviel mij toen heel goed. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb er ontzettend veel zin in om mij bij zijn groep aan te sluiten. Daarnaast ben ik Grete dankbaar voor het niveau waar ze me weer naar heeft gebracht. Maar ook wil ik graag Adidas bedanken voor de afgelopen zeven jaar waarin zij een trouwe partner voor mij zijn geweest met producten en ondersteuning. Daar ben ik hen ook ontzettend dankbaar voor."