• De wereldtitel tijdrijden.

    ORICA-SCOTT

Annemiek van Vleuten wielrenster van het jaar

WAGENINGEN Annemiek van Vleuten is verkozen tot de beste wielrenster van het jaar. Bij het Wielergala in Den Bosch won de Wageningse de Keetie van Oosten-Hage Trofee.

 

Dick Martens

 

Voor de 35-jarige Van Vleuten is het de eerste keer dat ze de Keetie van Oosten-Hage Trofee wint. De prijs wordt sinds 1976 uitgereikt. Anna van der Breggen won de trofee de vorige twee keer. Daarvoor ging de prijs negen jaar op rij naar Marianne Vos. 

 

TRAININGSKAMP Van Vleuten won dit jaar onder meer het WK tijdrijden in Bergen en La Course. De renster van Orica-Scott was vanwege een trainingskamp met haar ploeg in Australië niet van de partij. De trofee werd in ontvangst genomen door haar moeder.

 

ULTIEME BELONING ,,Dat is heerlijk wakker worden", aldus een verraste winnares vanuit Australië, waar ze met haar ORICA-SCOTT ploeg voor een trainingskamp verblijft. Natuurlijk was he t afgelopen seizoen er een, waarin ik steeds weer nieuwe doelen bleef stellen. Het mooie was, dat ik die ook steeds weer haalde. Het WK was vervolgens de ultieme beloning. Natuurlijk was mijn seizoen al geslaagd, maar na het WK werd het helemaal memorabel."