• Dick Martens

Annemiek van Vleuten opgenomen in EK selectie baanwielrennen

WAGENINGEN De wielerbondscoaches Peter Schep (duur) en Bill Huck (sprint) hebben vandaag de selecties bekend gemaakt voor het EK baanwielrennen in Berlijn. Deze vinden plaats van donderdag 19 t/m zondag 22 oktober. Ook Annemiek van Vleuten maakt onderdeel uit van de selectie. De Wageningse alleskunner zal uitkomen op de individuele achtervolging.

 

Dick Martens

 

Nadat ze het wegseizoen afsloot met de WK-titel tijdrijden en als nummer 1 op de UCI-wereldranglijst, sprak ze al met haar trainers Louis Delahaije en Pat Ryan (Aero expert en mechanieker van ORICA-SCOTT) over de achtervolging op de baan.

 

MEEGETRAIND ,,Dit is niet een idee dat 'opeens' is ontstaan", liet van Vleuten in een eerder stadium al weten. ,,Ik heb hiervoor al meer dan een jaar geleden contact gezocht met de bondscoach van de baan (duur onderdelen) Peter Schep. Zo heb ik al samen met Peter en Jenning Huizinga van 'Aero Pro' getest op de baan om mijn ideale positie op de baanfiets uit te zoeken. In het afgelopen voorjaar heb ik al een blok meegetraind op de baan om te schaven aan mijn techniek en in juni heb ik onder meer een test achtervolging gereden om eens te kijken waar ik toe in staat ben. De eerste signalen zijn goed en motiveren mij om hiermee verder te gaan. Ik heb echter nog wel heel veel te leren, omdat ik vrijwel geen ervaring heb met het rijden van een achtervolging en er komt meer bij kijken dan je denkt."

 

MORAAL Maar de testen verliepen dusdanig goed, dat een selectie voor het EK volgde. ,,Annemiek is natuurlijk met fantastische moraal uit het wegseizoen gekomen", aldus bondscoach Schep over de eerste deelname Van Vleuten aan het EK baanwielrennen: ,,Ondanks dat wil ik het EK voor haar onbevangen ingaan en deze ervaring meenemen richting een mogelijk vervolg. De capaciteiten heeft ze, maar we weten niet wanneer dit precies op z'n plek gaat vallen."