• Annemiek van Vleuten doet na haar tweede plaats in de Amstel Gold Race, vlak na de finish en zittend op het asfalt, haar verhaal voor de NOS-microfoon.

    Foto: NOS

Annemiek van Vleuten nipt verslagen in Amstel Gold Race

WAGENINGEN Annemiek van Vleuten is zondagmiddag als tweede geëindigd in de Amstel Gold Race voor vrouwen. De renster van Mitchelton-Scott ging op ruim 400 meter voor de eindstreep in de achtervolging op Katarzyna Niewiadoma, maar de Poolse bleef de sprintende van Vleuten nipt voor. Daarmee nam de winnares revanche op de Wageningse, die in de door haar gewonnen Strade Bianche de Poolse (3e) en Annika Langvad (2e) in de sprint versloeg.

Dick Martens

NET TEKORT Vlak na de finish was van Vleuten, zittend op het asfalt, toch nog in staat om voor de NOS-microfoon haar verhaal te doen. ,,Deze keer lukte het net niet. Ze was te goed, te explosief" Ze dacht wel terug naar La Course, waar de finish vergelijkbaar was met de finish van de Amstel Gold Race. Toen slaagde van Vleuten in een wanhopige achtervolging nog als eerste te finishen. ,,Ook nu kwam het uit mij kleine teen. Ik probeerde te gaan staan en dan nog een klein stukje, maar ik kwam net tekort. Maar het was een prachtige koers, met een verdiende winnares. Daar kan ik wel mee leven."

GOEDE VORM Maar terwijl de huldiging nog moest gaan plaatsvinden keek van Vleuten alweer vooruit. ,,De week is nog niet voorbij. Er komen nog prachtige koersen." Ze doelde daarbij op de Waalse Pijl (24 april) en Luik Bastenaken Luik (28 april). ,,De vorm is goed, dus ik keek al uit naar deze drie dagen. Het is dan gewoon prachtig, dat je op deze manier hier mee kan doen. Ik weet nog dat ik, na mijn kniebreuk, tegen mijn trainer Louis (Delahaije) zei, dat het lastig zou worden om hier (bij de Amstel Gold Race) goed te zijn, maar dat we het wel gingen proberen en dan strijd je hier mee tot de laatste meters en dat is mooi."