• Dick Martens

Anna Jochemsen wint World Cup afdaling in Canada

WAGENINGEN Vier weken voor ze van start gaat op de Paralympics in Pyeongchang heeft skiester Anna Jochemsen haar 'Olympische vorm' al getoond. In Canada, waar ze de laatste voorbereidingen treft voor haar Olympische races, won ze de Down Hill World Cup. Het was voor de oud inwoonster van Wageningen en Bennekom de eerste keer dat ze op de afdaling een wereldbekerwedstrijd won.

 

Dick Martens

 

,,Hoe vet is dit", was dan ook haar eerste reactie na de finish. ,,Ik ben super blij en hartstikke gelukkig. Het is gewoon te gek. Echt ongelofelijk, vooral omdat ik voor de start erg nerveus was. Na de finish wist ik wel dat ik in een goede tijd was gefinisht, maar na mij kwam de Canadese Molly Jepsen nog. Zij kent de afdaling als geen ander natuurlijk. Haar afdaling was ook fantastisch, maar de mijne net wat sneller. Het was 'close', maar genoeg voor de uiteindelijke winst."

 

VERTROUWEN De overwinning gaf Jochemsen natuurlijk een enorme 'boost' richting de Paralympics. ,,Het geeft enorm veel vertrouwen. Omdat er veel races in het Europese circuit waren afgelast, zijn we toch nog naar Canada gedaan. En als je dan deze wedstrijd wint, toch de 'Super Finals' dan is dat een bevestiging dat het voorlopig met de vorm wel goed zit. Ik ben hier echt gelukkig mee.

 

Voor een uitgebreid interview met Anna Jochemsen voor ze naar Canada vertrok zie ook: www.hoogenlaag.nl/sport/anna-jochemsen