• De 8 van Heelsum

Altijd prijs voor deelnemers Dikke Banden Race van De 8 van Heelsum

HEELSUM Burgemeester Agnes Schaap geeft zondag 27 mei het startschot voor de wielerronde De 8 van Heelsum. De 8 van Heelsum 2.0 is niet alleen een wielerronde maar vooral een dag voor kinderen en ouders. Daarom start de ronde met een zogenaamde Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Alle basisscholen in de gemeente Renkum en Heteren zijn aangeschreven om de kinderen aan te sporen tot deelname. Ook kinderen van niet aangeschreven basisscholen in de omgeving zijn echter van harte welkom.


Wat een deelnemer nodig heeft is een eigen fiets, niet zijnde een racefiets. Alle overige materialen zoals fietshelmen worden ter beschikking gesteld. Deelname aan de Dikke Banden Race is gratis. Elk kind dat zich inschrijft krijgt een tas vol met attenties en een lekker schepijsje. Onder de deelnemende kinderen wordt er zelfs een nieuwe fiets verloot. De deelnemende kinderen kunnen ook een gratis BMX demo winnen voor hun school. Gratis inschrijven kan op www.8vanheelsum.nl/kids.


Tijdens de wielerronde, die na de Dikke Banden Race van start gaat, staat voor de kinderen de hele middag in het teken van sport- en spel. Er zijn springkussens, BMX clinics, voetbal clinics, oud Hollandse spelletjes en nog veel meer.

De initiatiefnemers, Hans de Kruijf (De Kruijf & De Waal adviseurs), John van Weelden (Hippo Verzekeringen) en Frank en Susanne Hendriksen (Frank's Fietsenwinkel) gaan er met projectmanager Chantal van Leeuwen (Leeuwinterim), Mark- en Niels Koenderink, Sander van Loenen, de gemeente Renkum, vanuit dat er een geweldige dag voor jong- en oud wordt neergezet op zondag 27 mei.

Er zijn ook al plannen om volgend jaar het evenement uit te breiden met dames amateurs- en profs (onder meer met de 'eigen' wereld- en olympisch kampioenen), een streekmarkt, live muziek voor- of rondom het evenement, de volleybal bus en nog veel meer.