• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Alleen maar lachende gezichten na derby Redichem-SKV

HEELSUM 'Winst en verlies', heeft veelal verschillende vormen van emoties tot gevolg. Echter niet na de regionale derby tussen Redichem en SKV. Ondanks het feit dat de ploeg uit Heelsum op Sportpark Wilhelmina met 1-2 onderuit ging tegen de rivaal uit Wageningen, juichten zij kort na het laatste fluitsignaal harder dan de winnaars. De ploeg van interim-trainer John van Dijk vocht nog om klassenbehoud. Dat deden ook AZ 2000, Excelsior Zetten en JVC Cuijk. AZ 200 ging in eigen huis hard onderuit tegen OVC '85 en degradeerde daardoor rechtstreeks, terwijl de beide andere ploegen in een onderling duel streden om de nacompetitie te ontlopen. In Cuijk werd het 3-4 voor de Zettenaren. Dat betekende dat Redichem op Excelsior één punt voorbleef en op JVC twee punten en daardoor ook volgend seizoen zal uitkomen in de 3e Klasse.

Dick Martens

SKV had vanaf het begin de regie in handen, was veel in balbezit, terwijl Redichem 'gecontroleerd verdedigde' en loerde op een counter. Die tactiek resulteerde na een klein allereerst tot de eerste Redichem-kans, die werd gemist door jongeling Firas Alhamo. Maar de tweede kans 'toverde' de spits om in de wonderschone 1-0 voorsprong. De gasten schrokken niet echt van de achterstand, maar zetten wel 'een tandje bij' en gingen op jacht naar eerherstel. Dat kwam er voor rust nog en leidde zelfs tot een 1-2 voorsprong. Eerst zag Jermain Lamers zijn getrapte cornerbal aan alles en iedereen voorbijgaan, maar ook de doellijn passeren en nog geen minuut later was diezelfde Lamers opnieuw trefzeker (1-2).

TUSSENSTAND Na rust veelal hetzelfde spelbeeld. Redichem bleef in de rol van 'afwachten', terwijl SKV doende was het duel gecontroleerd naar een zegevierend einde te brengen. Omdat 'de Redichemse bank' de tussenstand in Cuijk nauwlettend in de gaten hield, hoefde men vooralsnog geen aanvallende risico's te gaan nemen. Daardoor vonden beide ploegen het wel welletjes en was het voor beide ploegen wachten op het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Dik Hendriksen. Toen dat na ruim 90 minuten dan eindelijk klonk was er voor SKV de winst en kon het vizier richting nacompetitie. Rondom de Redichemdug-out was er nog enige minuten spanning, maar nadat de uitslag vanuit Cuijk ook Heelsum had bereikt barste er een spontane aaneenschakeling van opgeluchte omhelzingen los. Ook volgend seizoen mag Redichem in de 3e Klasse uitkomen.

ZAKELIJK ,,Een zakelijk overwinning", aldus SKV-trainer Kevin van Veen. ,,Ik vond dat wij de eerste helft prima speelden en uiteindelijk ook terecht op voorsprong kwamen. Na rust hebben we de wedstrijd gecontroleerd en verder geen risico's genomen. We gaan met vertrouwen volgende week naar Blauw Geel '55. WE spelen al weken prima voetbal, het staat allemaal goed en we scoren gemakkelijk. Dat zij ingrediënten die we volgende week goed kunnen gebruiken."

MISSIE GESLAAGD Ook John van Dijk was uiteraard tevreden. Zijn missie: 'Redichem in de 3e Klasse houden', was geslaagd. ,,Het is klaar. We hebben het toch geflikt en daar ben ik trots op. De ploeg heeft er echt de schouders onder gezet, geknokt voor handhaving en dan is dit een geweldige beloning." Inmiddels had van Dijk al apps gehad van zijn opvolger Maarten Kerkhof, die hem vanuit Otterlo feliciteerde, maar ook van teammanager Jan Streefkerk, die wegens werkzaamheden in Denemarken vertoefde en van daaruit 'de strijd' met heel veel spanning volgde, maar na het telefoontje van assistent-trainer Patrick Siccama opgelucht meedeelde er een biertje op te gaan drinken.

GENOTEN Voor van Dijk was het zijn laatste Redichem-duel. ,,Ik had best nog even willen doorgaan, ik heb echt genoten van dit Redichem, maar ook van mijn assistenten Patrick, Jan en Henny Veenendaal en verzorger Willem Elands. Echt geweldige mensen, een geweldig team, die alles tot in de puntjes regelden. Dat maakt het echt jammer dat ik nu hier moet stoppen. Maar ik wist van tevoren dat het maar tijdelijk zou zijn, maar nogmaals, ik heb er echt van genoten."