Alle acroteams Kracht en Vriendschap door naar Gelderse Kampioenschappen

RENKUM Vier teams van sportvereniging Kracht en Vriendschap uit Renkum zijn afgelopen zaterdag afgereisd naar Eibergen voor hun tweede plaatsingswedstrijd van dit sportseizoen om een ticket te bemachtigen voor de Gelderse kampioenschappen.

Als eerste waren Iris Beekman, Mirre Hoogteijling en Sanne van Kooten aan de beurt. Zij kwamen uit voor de trio E-instap, een nieuwe wedstrijdlijn die dit jaar is geïntroduceerd om de startende acrobaten eerder mee te laten doen met deze wedstrijdsport. Sinds december is dit team bij elkaar en net als de vorige wedstrijd hebben zij ook afgelopen zaterdag een gouden plak weten te behalen. Voor dit team zit het wedstrijdseizoen erop. Op dit niveau zijn er geen vervolgwedstrijden. Zij gaan de komende maanden hard trainen om volgend jaar bij de reguliere E-lijn uit te komen.

Ilse Vleeming en Erin van Amersfoort kwamen uit als vrouwenpaar E-lijn junior en zijn vierde geworden. Het team eindigde op een gedeelde derde plaats, maar door omrekening van het puntentotaal kwam het team op een vierde plaats uit. Zij hebben zich ten opzichte van de vorige wedstrijd goed weten te verbeteren. Toen werden ze zevende. Tevens hebben ze een ticket weten te bemachtigen voor de Gelderse Kampioenschappen.

Yara en Mirre van Amersfoort kwamen uit voor de vrouwenpaar E-lijn senioren en kwamen uit op een goede score van 24.75. Ook een forse verbetering ten op zichtte van hun vorige wedstrijd en ze hebben ook een ticket gekregen naar de volgende ronde.

Het vrouwentrio E-lijn Senior Manon van Drueten, Sterre van Bekkum-Marks en Roosmarijn Vonk draaide bijna een perfecte oefening en heeft zichzelf enorm verbeterd ten opzichte van haar vorige wedstrijd. Toen werden ze nog veertiende. Afgelopen zaterdag behaalde ze maar liefst de score van 25.700! Een zilveren plak was het gevolg. De meiden waren blij verrast en ook zij hebben een ticket voor de volgende ronde op hun naam staan.

Dat er drie teams van de sportvereniging Kracht en Vriendschap een ticket hebben bemachtigd voor de Gelderse kampioenschappen is nog nooit gebeurd. Nog een paar weken hard trainen met hun dans en acrobatische elementen en dan kunnen de teams knallen op 7 maart in Hattem.