• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Airborneschool grote winnaar gemeentelijke voetbalfinales

HEELSUM Vorige week streden zowel in Oosterbeek alsook in Heelsum de diverse schoolteams in het Voorjaars- en Tulptoernooi om het kampioenschap. In beide plaatsen heerste één school. In Oosterbeek was dat de Marlijn en in Heelsum wonnen zowel bij de meiden als de jongens de Airborneschool de titel. Dat waren dan ook de finalisten die woensdagavond streden om het kampioenschap van de Gemeente Renkum. Na twee bloedstollende finales bleven de grote bekers in Heelsum, want de Airborneschool won beide finales.

 

Dick Martens

 

Bij aanvang van de meidenfinale pakten donkere wolken zich boven Sportpark Wilhelmina zich samen en bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter gingen de hemelsluizen wagenwijd open. Maar daar lieten de stoere meiden zich geenszins door ontmoedigen. Beide teams, vanonder de vele kleurrijke paraplu's hartstochtelijk aangemoedigd, maakten er een hartverwarmende finale van.

 

BOEIEND EN SPANNEND Toch leek het duel al snel beslist, omdat Airborne-spits Cheyenne de Roos de Marlijn keepster met een venijnige schuiver kansloos liet (1-0). Ondanks die snelle tegenslag gaven de Oosterbeekse bikkels zich niet zomaar gewonnen. De toeschouwers werden getrakteerd op een boeiend en spannend duel, waarin ook de Marlijn haar kansen kreeg. Maar juist op het moment dat de gelijkmaker aanstaande leek sloeg de gevaarlijke Chayenne opnieuw toen besliste met haar tweede doelpunt de meidenfinale (2-0).

 

Niet alleen de meiden gingen 'uit hun dak', maar ook trainer Harrie Kerkhof kon zijn geluk niet op. Kerkhof was 33 jaar leerkracht op de Airborneschool. ,,Maar ik verzorg elk jaar nog de trainingen voor de teams", glunderde de winnende coach. ,,Ik vind het geweldig om te doen en de meiden ook. Geweldig dat ze nu ook deze finale hebben gewonnen."

 

RIJZIGE SPITS Ondertussen was ook de jongensfinale begonnen. Ook 'de stoer mannen' schotelden het publiek een spannen duel voor. Kansen over en weer, hachelijke situaties in beide strafschopgebieden en twee prima keepers. Lang leek het erop dat de beslissing vanaf de strafschopstip moest gaan komen. Maar daar dacht Kevin Jansen, de rijzige spits van de Airborne, toch even wat anders over. Vlak voor tijd slingerde hij zich door de Marlijnverdediging, om vervolgens met een beheerste schuiver de Oosterbeekse keeper kansloos te laten (1-0). Hoewel beide teams nog kansen kregen bleef het bij die ene 'Renkumse' treffer en kon er door zowel de meiden als de jongens een mooi feestje gevierd worden, met de grote winnaarsbekers en de champagne.

 

Voor alle vier de teams wacht er op 11 mei nog een mooi toetje. Dan staan op het sportpark van voetbalvereniging Eldenia in Arnhem de regionale finales op het programma.