• Dick Martens

Aanvoerder Mösle verruilt Redichem voor vv Bennekom

HEELSUM Terwijl de voorzitters van de diverse voetbalclubs de winterstop veelal benutten om hun Nieuwjaarsspeeches voor te bereiden, zijn trainers en spelers ook met hun toekomst bezig. Dat was zeker het geval bij Redichem-aanvoerder Fabian Mösle. De topscorer maakt tot nu toe een prima seizoen door en trok mede daardoor de aandacht van diverse clubs. Ook stak hij nimmer onder stoelen of banken nog een keer een stap te willen gaan maken. En dat gaat volgend seizoen dan ook gebeuren. Mösle zal volgend seizoen de kleuren van vv Bennekom gaan verdedigen.

 

Dick Martens

 

MOEILIJKE BESLISSING ,,Ik heb het vanmiddag aan de groep en het bestuur verteld", aldus Mösle tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 'zijn' club. ,,Ik ben daar altijd open in geweest. Ik ben nu 25 en als ik nog een keer hogerop wil, moet ik die stap nu maken. Bennekom is die stap die ik wil maken. Rond de kerstdagen is het concreet geworden. Natuurlijk was het zeker ook een moeilijke beslissing. Redichem is een geweldige club, waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Dat speelt toch in je achterhoofd mee, maar ik heb de beslissing weloverwogen genomen en kijk er zeker ook naar uit. Maar nu de kogel door de kerk is, ga ik mij tot half juni puur op Redichem focussen. Ik wil het seizoen zeker goed afsluiten. We gaan, na het veroveren van de periodetitel, zeker ook nog nacompetitie spelen. Nee, ik ben hier nog niet klaar."

 

GOEDE GESPREKKEN Mösle koos, met ook een aanbieding van het Edese DTS '35 op zak, uiteindelijk voor eersteklasser Bennekom. ,,Zeker ook de gesprekken die ik met trainer Arnold Brehler (die onlangs zijn contract bij de Bennekommers met één jaar verlengde, red.) hebben mij deze beslissing doen nemen. Ik kende hem totaal niet, maar zijn visie en zijn enthousiasme spraken mij zeker aan. Ik hoop, maar ik denk het zeker, dat ik een goede keuze heb gemaakt. Maar nogmaals, ik ben opgelucht, dat het hoge woord eruit is. Nu gaat de focus weer 'op Redichem'. Mijn teamgenoten en trainer Fred van Zutphen, maar zeker ook Redichem verdienen het, dat we er een mooie tweede seizoenshelft van gaan maken."

 

Foto: Redichem aanvoerder Fabian Mösle (op archieffoto in het duel met Advendo) verdedigt volgend seizoen de kleuren van vv Bennekom.