• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

‘Rijnderby' prooi voor RVW (meer foto's)

HEELSUM De 'Rijnderby' met het Heelsumse RVW en de ploeg van óver de Rijn' SDOO uit Heteren, als de hoofdrolspelers is uiteindelijk een prooi geworden voor thuisclub RVW. De ploeg van trainer Peter van den Borden leek, na al bij rust een 2-0 voorsprong te hebben genomen, een gemakkelijk middagje tegemoet te gaan, maar door defensief geklungel na rust, maakte de blauwwitte formatie het zichzelf volkomen onnodig moeilijk. Na de 3-0 liet het de ploeg van de oud-inwoner van Renkum, Ton Gerrist tor 3-2, ontsnapte aan de 3-3, maar won uiteindelijk toch nog ruim met 6-2.

Dick Martens

Hoewel drie van de RVW-treffers van topscorer Stefan Aalbers kwamen, was middenvelder en nieuwkomer Mitchel Valkhof de 'Heelsumse' uitblinker. De routinier was de controleur op het middenveld en strooide bij balbezit met ragfijne passes. ,,We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Na de eerste tegentreffer rakten we wat in paniek en toen zij ook nog op 3-2 kwamen was het even echt stressen. Gelukkig herpakten we ons, nadat onze keeper Mike Vermeij de gelijkmaker nog voorkwam, weer op tijd en dan win je toch nog ruim en ook zeker verdiend."

HOOGSTANDJE RVW kwam ster uit de startblokken en kwam na 3 minuten door Roy van Lagen al op voorsprong (1-0). Dat was de opmaat voor een stormloop richting SDOO-defensie, maar tot een verdubbeling van de score kwam het nog niet. Kansen waren er te over, maar kracht en richting het euvel. Het duurde nog tot de voorlaatste minuut van het eerste bedrijf voor de overmacht weer in een treffer werd uitgedrukt. Maar het werd wel een treffer met een gouden randje. De voorbereiding van Luuk Hendriks was een technisch hoogstandje, maar de doeltreffende kopbal van Aalbers eveneens (2-0).

FOUTEN De tweede helft leek een formaliteit te worden, zeker nadat Aalbers opnieuw attent was en zijn ploeg op een 3-0 voorsprong zette. ,,Maar toen gingen we fouten maken en sloop de nervositeit in de ploeg", blikt van den Borden terug. ,,Volkomen onnodig, omdat wij heer en meester waren. ,,Gelukkig herpakten we ons op tijd. Dan zie je dat we toch ook heel aardig kunnen voetballen en er toch wel karakter in de ploeg zit. En maken we binnen vijf minuten in de slotfase ook nog eens drie fraaie treffers, door invaller Jeffrey Zweers, Stefan (Aalbers) met zijn derde en het slotakkoord van Sander Bos."

BEWUSTE KEUZE Ook 'controleur' Valkhof, die dit seizoen van ONA '53 overstapte n was uiteraard blij met de drie punten, maar zeker ook met zijn bewuste keuze voor RVW, de club waar hij al eens eerder voor speelde. ,,Ik ken de club natuurlijk, maar ook de trainer. Hij had mij al eens eerder gevraagd naar RVW te komen en het leek mij nu het juiste moment. Ik kan in deze jonge ploeg zeker mijn steentje bijdragen en voelde mij ook al snel weer helemaal thuis. Ook met de andere middenvelders (Luuk Hendriks en Pepijn Ox) gaat de samenwerking prima. Zij hebben ook voetbal-gochme en we hebben vaak maar één blik nodig om van elkaar te weten wat er gaat- of moet gebeuren. Hopen dat het ook zo blijft en wij dit seizoen nog een mooie rol kunnen gaan spelen."