Toerist doet er goed aan te tanken in Duitsland

02-09-2019, 08:57 |Van onze partner

Wanneer u van plan bent om met de auto naar Duitsland te reizen, is het verstandig om te wachten met tanken tot u in Duitsland bent. Over de Duitse grens zijn brandstofprijzen aanzienlijk lager dan in Nederland. Toch is het verstandig om voor uw reis goed te kijken welke brandstof uw auto in het buurland nodig heeft. Onze Duitse buren geven namelijk een andere benaming aan veel soorten brandstoffen.

Verschillen in benaming en brandstof
Wie zomaar een slang van de benzinepomp pakt, kan nog wel eens bedrogen uitkomen. Waar Diesel dezelfde benaming heeft als in Nederland, worden andere brandstoffen vaak anders genoemd. E5 Super wordt in Duitsland onder andere Super Bleifrei, Super 95, of Superbenzin genoemd. De Duitse brandstof E10 bestaat in ons land niet en kan in sommige gevallen verwarring opleveren. E10 is een mengsel van 10% bio-ethanol en 90% Euro 95. Deze brandstof is niet voor elke auto geschikt die op Euro95 rijdt. Op de website van duitsemilieusticker.nl kunt u de E-10 check doen om te kijken of uw auto voor deze brandstof in aanmerking komt.
 

Langs de snelwegen betaal je de hoofdprijs
Het is natuurlijk gemakkelijk om even langs de Duitse Autobahn te tanken, en uw route daarna weer direct voort te zetten. Hier betaalt u echter veel meer voor dan bij lokale tankstations. Daarom doet u er goed aan om even van de snelweg af te wijken en lokaal te tanken. Het prijsverschil kan oplopen in meerdere euro’s, afhankelijk van hoeveel u tankt. Tankstations langs de Autobahn bieden wel de mogelijkheid om 24/7 te tanken, wat voor de nachtreiziger beter is. Als u op vakantie gaat met de auto, wilt u dit zorgeloos kunnen doen. Daarom kan het goed zijn om voor uw reis te inventariseren wat uw auto nodig heeft in Duitsland. Op deze handige website over Duitse milieustickers wordt u een actueel overzicht aangeboden zodat u weet waar u aan toe bent op vakantie, en niet voor onverwachte situaties komt te staan.