• Ted Walker

Ziekenhuis: relatief rustige Nieuwjaarsnacht

WAGENINGEN De Nieuwjaarsnacht in het Edese Ziekenhuis Gelderse Vallei is relatief rustig verlopen. Vier vuurwerkslachtoffers zijn bij de spoedeisende hulp gebracht, waarvan één ernstige verwondingen heeft. Andere jaren waren dit er gemiddeld tien.

De eerste baby van 2017, een jongetje uit Ede, werd pas in de vroege ochtend om 05.32 uur geboren, meldt het ziekenhuis. Om 07.39 volgde de tweede keizersnede van de Nieuwjaarsochtend en werd er een jongetje uit Wageningen geboren. Beide kinderen en hun ouders maken het goed.

Op 31 december kwam laat op de avond nog een baby ter wereld waarmee het totale aantal kinderen dat afgelopen jaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd geboren op 2160 komt.

VUURWERKSLACHTOFFERS Op de spoedeisende hulp (SEH) zijn vier vuurwerkslachtoffers binnengebracht. Behalve de gebruikelijke spoedsituaties en letsels, waren er vier vuurwerkslachtoffers waarvan één ernstig door carbid schieten (ziekenhuisopname volgde). De vuurwerkslachtoffers hebben respectievelijk gezicht- en oogletsel, handletsel, brandwonden aan nek en rug en kneuzingen.

Ook bij de Huisartsenpost is een aantal mensen met lichtere verwondingen als gevolg van vuurwerk geweest. In de afgelopen jaren waren er gemiddeld tien vuurwerkslachtoffers, vandaar dat het begin van 2017 als 'relatief rustig' wordt getypeerd op de SEH.

Het aantal alcoholintoxicaties was ook minder dan gebruikelijk: twee, waarvan één onder 17 jaar. Beiden zijn opgenomen in het ziekenhuis.