• Jack Kraijkamp, Marlies Taal en Masood Eslami van het Belmondo Festival.

    Christien Bartels

Zevende editie Belmondo festival

WAGENINGEN Dit jaar vindt de zevende editie van het Belmondo Festival plaats op zondag 11 juni van 13.00 tot 19.00 uur. Het belooft weer een sfeervol en kleurrijk festival te worden voor en door Wageningers op gebied van muziek, dans, theater en kinderactiviteiten. Jong en oud zijn welkom op de locatie waar het Belmondo Festival om het jaar plaatsvindt: het prachtige Arboretum Belmonte aan de Generaal Foulkesweg. Bij goed weer worden er zo'n 5000 mensen verwacht op het Belmondo Festival. De toegang is gratis.

Christien Bartels

De opbrengst van de verkochte hapjes en drankjes gaat zoals gewoonlijk naar een lokaal goed doel. Dit jaar zijn dat er twee: Welkom in Wageningen en THUIS, vanwege de grote betrokkenheid, verbondenheid en aandacht voor vluchtelingen en medeburgers in de stad.

Het festival is een échte afspiegeling van de Wageningse samenleving met een diversiteit aan culturen en nationaliteiten en wordt dit jaar wederom mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. Oorspronkelijk door de Rotaryclub Wageningen-Bergpoort maar sinds een aantal jaren als stichting naarmate het festival bleef groeien. Daardoor kwam er meer ruimte voor nieuwe leden en andere serviceclubs, zoals Soroptimistclub Wageningen, in bijvoorbeeld het bestuur, de sponsor- en PR-commissie. Ook dit jaar worden nog minimaal vijftig helpende handen gezocht op de dag zelf en een jong lid voor de PR Commissie met frisse en nieuwe ideeën.

TER NAGEDACHTENIS Vrijwilligers Masood Eslami, Marlies Taal en Jack Kraijkamp merken op dat 'Belmondo leeft' en dat vele vrijwilligers het festival een warm hart toedragen. Er zijn echter twee mensen waar het bestuur dit jaar bij stil wil staan. Twee kartrekkers die jarenlang enorm veel betekend hebben voor de organisatie maar die helaas niet meer in ons midden zijn, omdat ze zijn overleden in de afgelopen twee jaar: Gerrit Jan Woudenberg en Huub Spiertz. ,,Onze gedachten zijn bij hen tijdens de zevende editie."