• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

WUR viert 100-jarig bestaan

WAGENINGEN Het is feest op de campus van de universiteit in Wageningen. De Wageningen University & Research (WUR) bestaat vrijdag 100 jaar. De viering van die 100e verjaardag begon al op 8 maart met een openingsevenement. Even voor middernacht nam rector magnificus Arthur Mol het woord waarna de verjaardag van de WUR om middernacht werd ingeluid met een lasershow.

Ted Walker

De jubileumactiviteiten gaan door tot medio november. In de eerste week van het jubileumjaar treedt een aantal internationaal bekende onderzoekers op. Zo sprak Professor Eugene Koonin uit de Verenigde Staten donderdag op een symposium over CRISPR-Cas. Dit is een 21e eeuwse laboratoriumtechniek om fouten in het DNA te repareren om zo ziektes te genezen of gewassen ziekteresistent te maken. 'Nauwkeurig, snel en niet duur, maar hoever willen we gaan?', was de vraag tijdens het symposium.

DIES NATALIS Op vrijdag wordt dan daadwerkelijk de Dies Natalis, de geboortedag, gevierd. Spreker die dag is Professor Lee Cronin, internationaal vermaard chemicus van de Glasgow University. Cronin gaat in op de onvermijdelijkheid van het ontstaan van leven uit niet-levende materie en de gevolgen daarvan. Voor Katrina Brown (Univ. van Exeter), Carl Folke (Univ. van Stockholm), Eugene Koonin (NCBI en NIH in de VS) en Fusuo Zhang (China Agricultural University) heeft de dag een extra feestelijk tintje. Zij krijgen vrijdag eredocoraten uitgereikt.