• 1e Wodanrun in Wolfheze.Start 1km loop.

    berrydereusfotografie.nl

WodanRun gaat zeker 'een blijvertje' worden

WOLFHEZE Bij voetbalvereniging Wodanseck werd enige tijd geleden het idee opgevat om de vleugels wat te gaan uitslaan. Het ledental bij de club was tanende en de gedachten gingen uit naar een Omnisport-idee. En onder het mom 'Wodan' slaat de vleugels uit, werd de WodanRun geboren. Een loopevenement voor jong en oud, die de deelnemers voerde door verschillende mooie natuurgebieden, zoals de Reijerscamp, Planken Wambuis en de Ginkelse Heide.

Dick Martens

Onder stralende omstandigheden stonden er ruim 170 deelnemers aan de start voor de eerste editie van het loopevenement Wodanrun.

BOVEN VERWACHTING Voor Wodanseck-voorzitter Peter Paul Cornielje, een van de initiatiefnemers van de WodanRun, was het aantal deelnemers, in combinatie met het mooie weer en de enthousiaste reactie van de deelnemers reden genoeg om meer dan tevreden zijn over de eerste editie. ,,Het was boven verwachting. We hadden al ruim 125 voorinschrijvingen en daar kwamen er vervolgens voor de start nog eens een flink aantal bij", meldt een enthousiaste Peter Paul Cornielje.

De ruim 40 kinderen, die de 1 kilometer liepen hadden de 'WodanRun'-primeur. Bijgestaan door hun ouders voltooiden zij de afstand met verve. Veel ouders gingen vervolgens van start op de langere afstanden, terwijl hun kinderen zich vermaakten bij het randgebeuren.

GENIETEN ,,Met de inzet van ruim 40 vrijwilligers hebben we ervoor kunnen zorgen, dat de deelnemers, zowel de kinderen, alsook de volwassenen op de 5- en 10 kilometer hebben kunnen genieten van de mooie omgeving. Het merendeel van de deelnemers kwam uit de directe omgeving, maar wij verwachten, dat dat volgend jaar anders zal zijn."

Hij vervolgt: ,,Volgens de mensen van Run2Day, waar wij mee samenwerkten is een dergelijke start vaak de opmaat voor flink wat deelnemers bij de volgende editie. Daar hopen wij dan ook op. Zeker is wel, dat het evenement 'een blijvertje' gaat worden. Daar gaan wij als organisatie in ieder geval voor."