• Geert van Eekelen

Winnaars fotowedstrijd 'Wageningen, Mijn Stad' bekend

WAGENINGEN Cultuurwethouder Anne Janssen maakte zaterdag namens de jury de prijswinnaars bekend van de publieksfotowedstrijd 'Wageningen, Mijn Stad', georganiseerd door de Camera Club Wageningen. De 8-jarige Quin Vis uit de wijk Noord-West was winnaar van de jeugdinzendingen. Quin stuurde drie foto's in van 'zijn Wageningen': het plein achter zijn huis waar hij met zijn vriendjes speelt.

De eerste prijs in de categorie volwassenen was voor Cees Beumer. Een verdiende tweede en derde prijs was voor respectievelijk Charlotte Dirkse-Kalb en Antiono Valente. De drie prijswinnaars fotografeerden elk een markant beeld in van Wageningen.

MOEILIJKE TAAK De jury, bestaande uit Anne Janssen, fotograaf Guy Ackermans en natuurfotograaf Renk Ruiter, stond voor de moeilijke taak uit 84 ingezonden foto's van 37 deelnemers een keuze te maken. Renk Ruiter vertelde dat de jury verbaasd was over de verscheidenheid van de ingezonden foto's waarin veel facetten aan bod kwamen. Daarin kwamen de uiterwaarden het binnenveld en de typische skyline van Wageningen veel aan bod. De winnende foto's raakten de jury het meest door een eigen kijk van de fotograaf en waren volgens de jury het meest typerend voor de stad.

FOTOWEDSTRIJD Camera Club Wageningen organiseerde dit jaar ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag een fotowedstrijd voor het Wageningse publiek met als thema 'Wageningen, Mijn Stad'. De winnende foto's zijn gedurende de exposities in oktober en november in De Casteelse Poort te bewonderen. Ze maken onderdeel uit van de twee maanden durende expositie van werk van de jubilerende Camera Club Wageningen. De winnende foto's en de jubileum-expositie zijn te zien tot en met 28 november in museum De Casteelse Poort te Wageningen.