• Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens

Windmill Cup is meer dan alleen tennis

OOSTERBEEK Het Oosterbeekse Sportpark Hartenstein staat al de hele week in het teken van de strijd om de Windmill Cup. Op de tennisbanen van OTV wordt een verwoede strijd geleverd door jeugdig tennistalent dat afkomstig is uit de hele tenniswereld. De Windmill Cup is een Tennis Europe Junior Tour categorie 1 toernooi en is bedoeld voor nationale ranglijstspelers die op 31 december 2017 nog niet de leeftijd van 14 jaar hebben bereikt. Maar er gebeurt meer dan alleen toptennis. Zo was er woensdagmiddag een KidsDay. Daar kon 'de Renkumse jeugd' natuurlijk kennismaken met tennis, maar ook kon er worden gevoetbald, geskeelerd, stonden er tafeltennistafels en was er zelfs een mogelijkheid om rolstoelbasketbal te spelen.

Dick Martens

Natuurlijk werd er ook 'gewoon' getennist, door de jeugdige toppers. Zij vermaakten onder ideale omstandigheden het in ruime mate opgekomen publiek met fraaie staaltjes tennis. De toppers in spé streden voor plaatsing in de volgende rondes en kijken natuurlijk reikhalzend uit naar een plaats in de finales van zaterdag.

TOPPERS Maar op de skeeler (die in de winter dienstdoet als schaatsbaan) werd de diversiteit aan sportmogelijkheden volop benut. Het Sport- en Beweegteam Renkum, had in samenspraak van de organisatie van de Windmill Cup en Sportbedrijf Arnhem voor een mooi programma gezorgd, met heuse toppers die de jeugd inspireerde en 'hun' sport perfect onder de aandacht bracht en de fijne kneepjes natuurlijk perfect voor konden doen. Niet minder dan ruim 100 kinderen maakten gebruik van het fraaie aanbod.

EK's en WK's Zo was daar Suzanne Dieker. Zij is onder andere trainster bij Tafeltennisvereniging Kracht en Vriendschap in Renkum, maar behoorde een paar jaar geleden nog tot de Nederlandse top. Maar ook nu nog speelt ze op hoog niveau in de Duitse competitie bij  Grossburgwedel. De geboren Didamse staat al vanaf haar 9e achter de tafeltennistafel, werd Nederlands kampioen en speelde EK's en WK's. In Oosterbeek liet zij de jeugd genieten van haar 'tafeltenniskunsten', die vervolgens ook zelf leuke tafeltennisspelletjes konden gaan spelen.

SKEELERTALENT Op het middenterrein werd er een voetbalclinic gegeven door Vitesse. Techniek, balvaardigheid en natuurlijk een partijtje waren daar de ingrediënten. Op de skeelerbaan kon het skeeleren natuurlijk niet ontbreken. En dat gebeurde dan ook niet. Daar werden de kinderen wegwijs gemaakt door niemand minder dan Fleur Kooiman, een jeugdig talent, dat haar sporen reeds verdiende zowel op de schaatsen als ook op de skeelers, waar ze zelfs de nationale titel behaalde. Remmen, slalommen en snelheid kwamen aan bod en hoewel een aantal stoere deelnemers aanvankelijk de helm en knie- en handbeschermers niet nodig achtten, kwamen ze een aantal keren wel degelijk van pas. Maar vooral de wat oudere kinderen lieten al snel zien, verbluffend snel te leren.

EUROPEES KAMPIOEN Bij het rolstoelbasketbal werd de clinic verzorgd door een heuse Europese kampioen, namelijk de Oosterbeekse Mariska Beijer. Zij veroverde die titel met het Nederlandse rolstoel-basketbalteam onlangs in Rotterdam, waarbij Beijer ook nog een individuele prijs, die van beste speelster, in de wacht sleepte. Gehuld in 'het Oranje' toonde ze haar verbluffende 'rolstoeltechniek', dat leverde veel bewonderende blikken op, temeer omdat 'de jeugd' zelf kon ervaren dat het lang niet meevalt te manoeuvreren in een rolstoel en daarbij ook nog gebasketbald moest worden. Beijer genoot van het ongeloof, maar zeker ook van het doorzettingsvermogen dat de deelnemers ten toon spreiden om toch snel vooruit te komen in de rolstoel.

GOODYBAG Dat ook tot genoegen van het Renkumse Sport- en Beweegteam, bestaande uit Hans Kap, Tanja Dijkstra en Tim van Guilik. ,,We zijn tevreden over de opkomst en het enthousiasme van de kinderen, maar zeker ook van het fanatisme van de sporters die de clinic verzorgend. Zij waren echt een inspiratiebron voor de jeugdige deelnemers." Dat enthousiasme werd aan het einde van de sportieve middag ook nog eens beloond met een 'goodybag' met een sportieve en informatieve inhoud.