• Masood Eslami

Welkom in Wageningen viert eenjarig bestaan

WAGENINGEN Welkom in Wageningen had vrijdag een klein feestje. Ruim een jaar eerder was een flinke groep vrijwilligers bij elkaar geweest met allerlei ideeën om vluchtelingen welkom te heten. Het begin van Welkom in Wageningen.

Inmiddels is de groep vrijwilligers flink gegroeid; ruim 200 vrijwilligers zijn regelmatig actief. Er zijn chauffeurs die mensen van de POL; de Leemkuil naar Wageningen rijden en weer terug. Er zijn mensen die taallessen geven, er wordt regelmatig gekookt in Ons Huis en nog veel meer.

Verschillende vrijwilligers hebben vrijdag iets verteld over hun activiteiten, er was muziek en zang en er werden gedichten voorgedragen. Er waren heerlijke hapjes van Food of Cultures bij de koffie en bij de borrel. En er waren ook verschillende oproepen voor extra vrijwilligers want er is nog veel te doen vooral voor de vluchtelingen die in Wageningen een huis of een kamer hebben gekregen. Zo is Welkom in Wageningen nog op zoek naar Gastgezinnen voor jonge vluchtelingen, zij zijn vaak wat eenzaam en kennen nog geen Wageningers waar ze even binnen kunnen lopen voor een praatje of waar ze een keer mee kunnen eten. Ook zoeken 'Welkom in Wageningen' nog mensen die een (taal)maatje willen zijn voor een vluchteling die zijn weg nog niet kent in Wageningen. We verzamelen fietsen voor de mensen op de Leemkuil, en we zoeken ook nog mensen die daar de uitleen van de fietsen op zich willen nemen. Hou je van handwerken, van muziek of van koken?

Welkom in Wageningen kan nog veel verschillende vrijwilligers gebruiken. Wilt u iets doen voor vluchtelingen? Neem dan contact op via mail welkominwageningen@gmail.com