• De rotonde vorig jaar

    Feike Klomp Tekst
  • Feike Klomp Tekst

Wegwerkzaamheden rotonde Heelsum

HEELSUM De eind vorig jaar aangelegde rotonde in Heelsum is al een tijdje in gebruik, maar nog niet helemaal klaar. Daarom vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats, zo laat de gemeente Renkum weten. Uitvoerder Provincie Gelderland werkt hard aan de aanleg van een rotonde op het kruispunt Bennekomseweg (N782) - Utrechtseweg in Heelsum, aldus de gemeente. De rotonde moet de verkeersveiligheid op dit punt vergroten. De komende weken worden de laatste, afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Tot en met vrijdag 31 maart vinden er werkzaamheden in de bocht bij Veentjesbrug plaats. De nieuwe rotonde wordt dan voor een derde deel afgesloten voor verkeer. Verkeer over de Utrechtseweg (Kievitsdel-Heelsum) kan wel over de rotonde rijden. Verkeer naar het Wilhelmina Sportpark wordt verzocht om te rijden via de Dopheidelaan en de Ginkelseweg. Verkeer richting Veentjesbrug wordt omgeleid via Kabeljauw (de ventweg onder het viaduct A50). Hierbij wordt rekening gehouden met vrachtverkeer. Buslijn 51 rijdt om via de Heidesteinlaan en Doornenkampseweg. In het weekend van 1 en 2 april is de rotonde open en zijn er geen werkzaamheden.

AFGESLOTEN Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april is de nieuwe rotonde, inclusief de fietspaden, afgesloten voor alle verkeer. Er zijn dan diverse afrondende werkzaamheden. Zo worden er onder andere een nieuwe asfaltlaag en markeringen aangebracht. Verkeer wordt met gele borden omgeleid. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen verkeer van en naar Heelsum en verkeer richting andere (verdere) bestemmingen, aldus de gemeente Renkum.