• Dick Martens
  • Gemeente Wageningen

Wageningse vrouwen genomineerd voor Vrouw in de Media Award

WAGENINGEN Wielrenster Annemiek van Vleuten en wethouder Anne Janssen zijn genomineerd voor de Vrouw in de Media Award Gelderland 2018. De vrouwen uit Wageningen nemen het op tegen acht andere genomineerden.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de derde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. Een kleine twintig procent van de mensen in het nieuws is van het vrouwelijke geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

UITREIKINGEN Op maandagavond 11 februari is er ter gelegenheid van tien jaar Vrouw in de Media Award een jubileumevent in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum vanaf 19.30 uur. Minister Ingrid van Engelshoven zal de landelijke Award-winnares bekendmaken. Tijdens die avond wordt er ook een compilatie getoond van de uitreikingen van de regionale awards. Die worden tussen maandag 4 februari en vrijdag 8 februari in alle provincies uitgereikt. De award voor Gelderland wordt op woensdag 6 februari uitgereikt. 

STEMMEN Tot en met donderdag 31 januari kan gestemd worden via www.vrouwindemedia.nl.