• Roelofsgroep.nl

Wageningse studenten starten politieke partij

WAGENINGEN 'Jonge en nieuwe' Wageningers zijn te weinig vertegenwoordigd in de politiek, vindt de partij 'Connect Wageningen'. Deze splinternieuwe partij probeert in 2018 mee te dingen naar een plekje in de gemeenteraad.

De gehele website van 'Connect Wageningen' is geschreven in het Engels om de taalbarrière tussen de politiek en de studenten op te heffen. ,,Iedereen ziet dat enkele groepen binnen de politiek slecht vertegenwoordigd zijn. Dit komt vaak door leeftijd, nationaliteit of dat de politiek het idee heeft dat de groep totaal niet geïnteresseerd is in politiek. Onze partij is hier de oplossing voor", leggen ze uit op de website. ,,In Wageningen wonen 30.000 mensen die kunnen stemmen, de WUR heeft 12.000 studenten en dit aantal groeit alleen maar. De gemeenteraad heeft 25 stoelen en slechts 1 van deze 25 is student. Studenten hebben veel kennis over het klimaat, maar ze worden niet meegenomen in het proces. Daarnaast is alles wat met Wageningse politiek te maken heeft in het Nederlands geschreven."

TARTHORST Eén van de speerpunten is de fietsroute door de Tarthorst. Deze is volgens de partij te gevaarlijk. Ook geven ze aan dat er talloze ouderencentra zijn, maar geen enkel jongerencentrum.

VERKIEZINGSPROGRAMMA De partij hoopt in september hun bestuur en verkiezingsprogramma rond te hebben. Ze zijn nog op zoek naar studenten die de partij willen ondersteunen.