• Ina Pijnacker Hordijk
  • Concours Hippique
  • Concours Hippique

Wageningse studenten helpen bij Concours Hippique

WAGENINGEN Tijdens de 114e editie van het Concours Hippique kunnen paardenliefhebbers een gezellige dag beleven in Bennekom. Ook dit jaar helpen Wageningse studenten traditiegetrouw mee aan het evenement. 

De studenten helpen tijdens de opbouw van het concoursterrein en verrichten op de dag zelf allerhande hand- en spandiensten.

SJOUWEN Leden van Rough Rides, de Wageningse studentenruitervereniging, zullen tijdens de opbouw met springbalken gaan sjouwen. Ook Aeres hogeschool zal actief zijn tijdens het concours. De studenten van de richting Docent en kennismanager paardensector demonstreren op welke manier zij  in de toekomst hun vak willen uitoefenen.

EVENTING Dit doen ze in directe interactie met het publiek. Ze zullen minder bekende aspecten van de paardensport aan het publiek laten zien. Zo verzorgen zij een eventingdemonstratie waarbij Amber van Lavieren, internationaal eventingamazone, over vaste hindernissen zal springen.

PAS DE DEUX Daarnaast laten twee dressuuramazones een pas de deux in de hoofdring zien. ,,Een van de paarden die we bij dit duet in de ring zullen zien verschijnen, is de goedgekeurde Gelderse dekhengst Elmondo", aldus de organisatie. 

COACH Rond 14.00 uur zal de Senaat van studentenvereniging Ceres zijn opwachting maken op het hoofdterrein. De Senaat zal in een originele Engelse mailcoach getrokken worden door een vierspan Gelderse paarden. ,,Ieder jaar weer is het een prachtig moment en dito plaatje."